Махнаха още двама митничари от работа

0

Освободеният под гаранция митнически служител Николай Колев, който беше задържан по време на операция „Митница” от началото на май, е освободен от работа заради уронване престижа на Агенцията, разбраsvilengrad24.info. Заповедта му е връчена вчера, а мотивите, според наши източници, са базирани на публикации в пресата и разпространената в медиите информация. Колев беше единственият от осемте задържани митнически служители, който беше пуснат от съда под гаранция и се върна на работното си място по график.

Другият митничар, който вчера е получил заповед за уволнение е Васил Стефанов Георгиев – Гюрджума. Вътрешна проверка е открила, че има фирма, регистрирана на негово име. Оказва се, че той я е закрил преди време, тъй като като държавен служител няма право на частен бизнес. В същото време обаче тя не е отписана от регистър БУЛСТАТ.

Решението за отстраняването на двамата митничари е взето от специална дисциплинарна комисия, която е разгледала тези дни случаите.

Според други твърдения обаче уволненията идват и заради вече раздутия щат на Митница Свиленград. Съдът не спира да връща уволнени преди време служители. Така след възстановяването на Милко Мандиев от работното си място си тръгна Николай Шидеров. На митницата очакват още решения на съда, които могат да доведат до масово отстраняване на настоящи митничари.

Previous articleСДС: Танов да се извини публично на Свиленград
Next articleНяма да закриват Митница Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...