„Млад огнеборец” се класира за световното във Франция

0

„Млад огнеборец” Свиленград грабна среброто на XIII Републикански състезания на младежките противопожарни отряди. Надпреварата се проведе във Варна, а отборът на СОУ „Д-р Петър Берон” стана вицешампион сред конкуренция от близо 30 отбора от цялата страна. Те отстъпиха само на СОУ „Димчо Дебелянов” – Варна.

В комплексното класиране свиленградският тим завоюва среброто, след като стана втори в дисциплината „бойно разгръщане на състезателна пътека” и се подреди четвърти на „400 метра щафетно бягане”.

Всички участници получиха предметни награди и грамоти. Призовете на победителите бяха връчени от гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, директора на Националния дворец на децата Татяна Досева, представители на пожарни служби и регионалния инспекторат на Министерството на образованието, младежта и науката.

Класиралите се в челото два отбора получиха правото да представят страната ни на международното състезание във Франция, което ще се проведе през юни догодина. Това ще бъде второто представяне на местния тим на световен форум по пожароприложен спорт. Тази чест свиленградчанчетата имаха и миналата година, когато се представиха достойно в Словения.

Previous articleНяма да закриват Митница Свиленград
Next article10 ученици с отлични оценки на матурите в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...