10 ученици с отлични оценки на матурите в Свиленград

0

Една пълна шестица от двете матури има в община Свиленград, стана ясно след обявяване на резултатите от зрелостните изпити. Георги Демирев от СОУ „Д-р Петър Берон” е изкарал 6.00 на задължителния изпит по български език и литература и на избираемия по математика. Георги, който беше избран за ученик на годината, има успех 6.00 и от дипломата си за средно образование.

Общо 10 са учениците, получили оценка отличен 6.00 на поне един от държавните зрелостни изпити от завършилите 144 през тази учебна година. Седем от тях са от СОУ „Д-р Петър Берон”, останалите пълни шестици са на ученици от ПГССИ „Христо Ботев”.�Трима са зрелостниците, получили двойка в СОУ-то и трима в ПГССИ, за които поправителната сесия е на 31 август и 1 септември.

Средният успех от изпита по БЕЛ за „Д-р Петър Берон” е 4,64, а средният успех от двете матури е 4,83. За ПГССИ „Христо Ботев” те са съответно 4,35 и 4,67. По специалности най-висок е успехът на учениците с профил „Предприемачество и икономика” – 5,29. Зрелостниците в специалност „Икономист-земеделско стопанство” са със среден успех 4,63, а учениците от „Механизация на селското стопанство” са постигнали общ успех 4,09.

От двете училища са доволни от резултатите, показани от зрелостниците, като от професионалната гимназия коментираха, че оценките от ДЗИ се припокриват почти на 100% с показаните през четирите години резултати. Зрелостниците от ПГССИ държаха и ДЗИ за придобиване на степен на професионална квалификация – теория и практика за придобиване на свидетелство.

Общо 144 зрелостници от община Свиленград завършиха обучението си тази година.

Previous article„Млад огнеборец” се класира за световното във Франция
Next articleОбщинарите отложиха декларацията за митницата за края на месеца

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...