Общинарите отложиха декларацията за митницата за края на месеца

0

Общата декларация, с която общинските съветници се обявиха против закриването на митницата в Свиленград ще бъде подготвена до редовното им заседание в края на месеца. Приемането й беше отложено, тъй като представеният от БСП и коалиция вариант не се понрави на мнозинството от местните парламентаристи. Въпреки, че в края на миналата седмица беше обявено решението митническата администрация в Свиленград да остане да функционира, общинските представители все пак проведоха извънредното заседание, под искането за което се подписаха 12 от общо 21 от тях.

Основните мотиви за инициирането на декларацията бяха думите на Ваньо Танов за липсата на подготвени кадри в района и закриването на близо 90 работни места в администрацията на митницата при нейното закриване.

Своите позиции изразиха Христо Щерев от БСП, Георги Еленков от ГЕРБ и Красимира Делибозова от НДСВ. Тя беше категорична, че за пореден път името Свиленград се товари излишно с негативизъм, а всички служители на митницата са поставени незаслужено под общ знаменател. В същото време тя подчерта, че основната идея на извънредното заседание е запазването на работните места и в подкрепа на думите си използва поговорката, че „рибата се вмирисва откъм главата, а се чисти откъм опашката”.

Христо Щерев обяви, че разпространената миналата седмица от червените декларация, е била изпратена до депутата Емилия Масларова, която разговаряла с министъра на финансите Симеон Дянков и получила неговото уверение, че митницата няма да бъде закривана. Това съобщила по-късно и областният управител Ирена Узунова.

Ден след проведеното извънредно заседание от БСП излязоха с нова декларация, в която нарекоха заседанието „ялово”. Минути преди началото му текстът, подготвен от социалистите бил „иззет”, без да може да бъде обстойно разгледан от повечето им колеги. Те обвиниха ГЕРБ, НДСВ, Коалиция „Заедно за Свиленград” и РЗС, че подкрепяйки отлагането на декларацията са блокирали вземането на решение.

Previous article10 ученици с отлични оценки на матурите в Свиленград
Next articleКметът към общинарите: Последен шанс да лобирате за безмитната търговия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...