Раздадоха 200 разсада цветя в Простор в кампанията „Сливи за смет”

0

Добри Стайков спечели голямата награда в кампанията – освобождаване от такса Битови отпадъци

Добри Стайков от Простор бл.7, вх. А беше освободен от такса битови отпадъци за една година. Късметлията беше изтеглен в разиграната „зелена” томбола в квартала, а децата доброволци, участвали в акцията, изтеглиха неговия номер 161 в присъствието на нотариус и шефа на данъчното Живко Великов. В кампанията „Сливи за смет” бяха раздадени 41 стикери на участниците, събрали разделно ненужния им отпадък от хартия и стъкло.

Еко лотарията беше организирана от читалище „Просвета 1870”, община Свиленград и Екопак България по проекта „Спести пари! Събирай отпадъците разделно!” по платформа „АГОРА” към Фондация „Америка за България”. Целта е разделното събиране на боклука в Свиленград да стане по-ефективно, а с намаляването на общия отпадък да намалее и такса битови отпадъци.

Простор 7А се оказаха и най-активни по време на кампанията и така спечелиха и цветя за градинката пред блока, отпуснати от общинското предприятие. За да стимулира и останалите участници, комисията реши да раздаде от 200-те броя посадъчен материал и на останалите входове и блокове, които предадоха отпадък, за да могат обитателите им да озеленят междублоковите пространства.

Друга дейност по проекта е създаването на „зелена карта”, която да покаже къде има нужда от още цветни контейнери или пък на кои по-удобни за хората места да бъдат разположени. През месец август подобни кампании ще се проведат и в кварталите „Изгрев” и „Юг”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...