Раздадоха 200 разсада цветя в Простор в кампанията „Сливи за смет”

0

Добри Стайков спечели голямата награда в кампанията – освобождаване от такса Битови отпадъци

Добри Стайков от Простор бл.7, вх. А беше освободен от такса битови отпадъци за една година. Късметлията беше изтеглен в разиграната „зелена” томбола в квартала, а децата доброволци, участвали в акцията, изтеглиха неговия номер 161 в присъствието на нотариус и шефа на данъчното Живко Великов. В кампанията „Сливи за смет” бяха раздадени 41 стикери на участниците, събрали разделно ненужния им отпадък от хартия и стъкло.

Еко лотарията беше организирана от читалище „Просвета 1870”, община Свиленград и Екопак България по проекта „Спести пари! Събирай отпадъците разделно!” по платформа „АГОРА” към Фондация „Америка за България”. Целта е разделното събиране на боклука в Свиленград да стане по-ефективно, а с намаляването на общия отпадък да намалее и такса битови отпадъци.

Простор 7А се оказаха и най-активни по време на кампанията и така спечелиха и цветя за градинката пред блока, отпуснати от общинското предприятие. За да стимулира и останалите участници, комисията реши да раздаде от 200-те броя посадъчен материал и на останалите входове и блокове, които предадоха отпадък, за да могат обитателите им да озеленят междублоковите пространства.

Друга дейност по проекта е създаването на „зелена карта”, която да покаже къде има нужда от още цветни контейнери или пък на кои по-удобни за хората места да бъдат разположени. През месец август подобни кампании ще се проведат и в кварталите „Изгрев” и „Юг”.

Previous articleГлутница кучета нахапа жена
Next articleСветовноизвестният мим и приятели направиха „Подарък за Свиленград”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...