Световноизвестният мим и приятели направиха „Подарък за Свиленград”

0

Световноизвестният актьор-мим Герасим Дишлиев пристигна от Париж в родния си Свиленград. Тук той изнесе благотворителен спектакъл за пострадалите от наводнението. На сцената на читалището с него пяха, свириха и танцуваха местни самодейни състави.

Представлението, наречено „Подарък за Свиленград“ е по идея на Герасим и изразява духовната му подкрепа към пострадалите от наводнението негови съграждани. Хумористичните скечове на мима се редуваха с изпълненията на сборна формация „Приятели”, сформирана по идея на рок бандата „0379”, танцьорите от танцов център „Петя Стефанова” и Детската музикална школа.

Интересната комбинация донесе истинска наслада на публиката в препълнената зала на читалището. На сцената участие взеха музиканти и танцьори от всякакви възрасти, а зрителите не спираха да аплодират, понесените с тънък хумор скечове на Геро.

Преди две години ученикът и първи асистент на прочутия мим Марсел Марсо изигра в родния си град своя авторски спектакъл „Монолог с куфар”, показващ пътя на актьора от Свиленград до Париж в началото на кариерата му. Много успешно този спектакъл бе представен на Международния театрален фестивал в Авиньон през 2010 година. За участието си там Герасим Дишлиев бе подкрепен финансово от Община Свиленград и местни фирми и граждани.

Previous articleРаздадоха 200 разсада цветя в Простор в кампанията „Сливи за смет”
Next articleВдигат стените на рухналите от наводнението къщи

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...