Световноизвестният мим и приятели направиха „Подарък за Свиленград”

0

Световноизвестният актьор-мим Герасим Дишлиев пристигна от Париж в родния си Свиленград. Тук той изнесе благотворителен спектакъл за пострадалите от наводнението. На сцената на читалището с него пяха, свириха и танцуваха местни самодейни състави.

Представлението, наречено „Подарък за Свиленград“ е по идея на Герасим и изразява духовната му подкрепа към пострадалите от наводнението негови съграждани. Хумористичните скечове на мима се редуваха с изпълненията на сборна формация „Приятели”, сформирана по идея на рок бандата „0379”, танцьорите от танцов център „Петя Стефанова” и Детската музикална школа.

Интересната комбинация донесе истинска наслада на публиката в препълнената зала на читалището. На сцената участие взеха музиканти и танцьори от всякакви възрасти, а зрителите не спираха да аплодират, понесените с тънък хумор скечове на Геро.

Преди две години ученикът и първи асистент на прочутия мим Марсел Марсо изигра в родния си град своя авторски спектакъл „Монолог с куфар”, показващ пътя на актьора от Свиленград до Париж в началото на кариерата му. Много успешно този спектакъл бе представен на Международния театрален фестивал в Авиньон през 2010 година. За участието си там Герасим Дишлиев бе подкрепен финансово от Община Свиленград и местни фирми и граждани.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...