Забраниха риболова

1

Влезе в сила забраната за риболов за всички видове риба и за всички водоеми в страната. Тя е малко по-дълга ог обичайното и ще продължи до 31-ви май, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Забраната е традиционна и обхваща периода на хвърляне на хайвера на рибата. Все пак през 46-дневният период на забраната е разрешен уловът на три язовира на територията на областта. Сред тях и един на територията на община Свиленград – язовир Левка. Наскоро в него беше преместена рибата от друг малък язовир в района на селото, който беше източен заради проблеми със стената му.

В първия ден от забраната са били глобени и първите нарушили я рибари. Двама мъже от Хасково са разпънали въдиците на река Арда при Маджарово, но са били хванати от риболовните инспектори. Минимумът на санкциите е 1 500 лв., предупреждават от ИАРА. За мрежарите глобите започват от 3 хил. лв.

Хобито си в периода на забраната рибарите могат да упражняват на още три язовира в Свиленградско, стопанисвани от Ловно-рибарското дружество. Стига да са членове на сдружението въдичарите могат да пускат куки на „Мелницата” край Студена, на „Кюй дере” при Райкова могила и „Кавак дере” при Свиленград.

1 COMMENT

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...