Забраниха риболова

1

Влезе в сила забраната за риболов за всички видове риба и за всички водоеми в страната. Тя е малко по-дълга ог обичайното и ще продължи до 31-ви май, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Забраната е традиционна и обхваща периода на хвърляне на хайвера на рибата. Все пак през 46-дневният период на забраната е разрешен уловът на три язовира на територията на областта. Сред тях и един на територията на община Свиленград – язовир Левка. Наскоро в него беше преместена рибата от друг малък язовир в района на селото, който беше източен заради проблеми със стената му.

В първия ден от забраната са били глобени и първите нарушили я рибари. Двама мъже от Хасково са разпънали въдиците на река Арда при Маджарово, но са били хванати от риболовните инспектори. Минимумът на санкциите е 1 500 лв., предупреждават от ИАРА. За мрежарите глобите започват от 3 хил. лв.

Хобито си в периода на забраната рибарите могат да упражняват на още три язовира в Свиленградско, стопанисвани от Ловно-рибарското дружество. Стига да са членове на сдружението въдичарите могат да пускат куки на „Мелницата” край Студена, на „Кюй дере” при Райкова могила и „Кавак дере” при Свиленград.

Previous articleСкъпа маруля за клиентите и сложна година за земеделците
Next articleОткриха обновения физкултурен салон на ОУ „Иван Вазов”

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...