Окончателно: Обвинените по цигарената афера остават в ареста

0

Шестимата обвиняеми по цигарената афера, разкрита на пункт Капитан Андреево остават в ареста. Задържането под стража потвърди окончателно и без право на обжалване Апелативният съд в Пловдив. Пред него тримата митничари, граничният полицай и двамата спедитори атакуваха решението на Окръжния съд в Пловдив.

Съдът прецени, че е налице обосновано предположение, че те са извършили деянията, в които са обвинени, както и че е налице опасност да извършат престъпление.

„За всеки един от вас има някакво доказателство за някаква съпричастност и помагачество!“- отсече съдия Евдокия Кемалова след продължилото над два часа изслушване по жалбите на  задържаните Юри Гудев, Николай Перчемлиев, Янчо Георгиев, Христо Палазов, Динко Щирянов и Красимир Добрев. „Жалко е, че за дребни парички сте се съгласили да участвате“, коментира още председателят на тричленния състав на Апелативен съд Пловдив.

След като тричленният състав се произнесе, един от адвокатите на защитата поздрави прокурорката и съдийките с репликата „Честито, колежки! Пожелавам ви другия път да хванете и големите риби!“

Защитниците на шестимата обвиняеми твърдят, че срещу клиентите им няма категорични доказателства и в жалбите се сочи необоснованост. Адвокатите оспорват изнесените от прокуратурата факти. По време на защитните пледоарии стана ясно още, че на въпросните видеозаписи, изискани от бариерите, се виждали единствено таваните на ТИР-овете и нищо повече.

Припомняме, че в ареста с окончателна постоянна мярка „задържане под стража“ са още старши митничарят Димитър Ковачев, който е изпълнявал длъжността началник смяна в нощта на 28 срещу 29 март, и спедитора Михаил Млекаров, служител на свиленградска транспортна фирма.

Previous articleЧиталището ни със звукозаписно студио и арт център
Next articleСкъпа маруля за клиентите и сложна година за земеделците

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...