Над 100 искат Джулай морнинг на Мезек да стане традиция

0

Джулай морниг край средновековната крепост в Мезек да стане традиция. Това си пожелаха над 100 ентусиасти, които се събраха на историческото място да посрещнат изгрева на първи юли, за пръв път толкова организирано.

Иска ми се всяка година тук за Джулай да има рок изпълнения, каза Панайот Панайотов, вокалът на местната рок банда „0379”. Други пък си пожелаха догодина да има направена подвижна сцена и гостуващи групи, които да огласят с хубава музика мястото и да кажат „не” на чалга културата.

Много танци и фолклорни изпълнения ми се иска да видя, много хора, които да изпълнят с дух района на крепостта. И да видя в целия му блясък осветлението на средновековната крепост, споделиха още участници в инициативата от танцов клуб „Веселяците”.

Танцовата формация и „0379”, които стоят в основата на идеята, успяха да заразят с ентусиазма си доста хора. Посетители на крепостта продължаваха да идват през цялата нощ на 30 юни. Някои от тях дори разпънаха палатки, в които да съберат сили и да посрещнат изгрева. Други бяха приготвили китари, а най-смелите имаха възможност да изпълнят свои любими рок парчета на специално приготвеното караоке.

Може да организираме и фотографски конкурс, за най-добра снимка на изгрева, коментираха още участниците.

Previous articleСвиленградчани на младежки обмен в Анталия. Бонус – концерт на Таркан
Next articleБлизо 80 се борят за 4 места на митницата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...