Близо 80 се борят за 4 места на митницата

0

Близо 80 кандидат-митничари от цялата страна се явиха днес на изпит в Свиленград. Желаещите назначение на МП Капитан Андреево се борят за едва 4 щатни бройки за длъжността „инспектор”, обявени преди време от Агенция „Митници”.

Изпитът започна в 12.00 часа, в залата на ресторант „Свилена”, където масите и столовете бяха подредени като в учебна зала. Към 14.30 часа, сред излизащите можеха да се видят твърде малко лица от Свиленград, а паркингът беше пълен с коли с регистрация от различни краища на страната.

Изпитът според някои от кандидатите се оказал доста тежък. Кандидатите за инспектори на митницата в Свиленград трябвало да решат за време три теста – за интелигентност, за професионална компетентност и психологическа пригодност и интегритет. Тестът за професионална компетентност съдържал въпроси за митническия закон, правилникът за неговото прилагане, валутният закон, законът за държавния служител и др. Третият тест е прословутият изпит, на който става ясна лоялността на кандидатите към системата.

Първоначално конкурсът беше обявен за длъжността „младши митнически инспектор”, а обявената стартова заплата беше 400 лв. Със заповед на шефа на Агенцията Ваньо Танов, от първи юли, бяха премахнати щатовете за младши, старши и главен митнически специалист, като на тяхно място ще има само митнически инспектори.

До няколко дни ще бъдат проверени тестовете и ще бъдат обявени на сайта на Агенцията и лично на кандидатите, казаха от комисията. Следващият етап пред отсятите кандидати ще бъде интервю.

Още един конкурс за 20 инспектори беше обявен от Агенцията. Документи се приемаха до 13 юли. Тук обявената заплата беше 600 лв., а за нея документи са подали близо 340 души, отново от цялата страна.�

Previous articleНад 100 искат Джулай морнинг на Мезек да стане традиция
Next articleПроект за над 3 млн. лв. почват в Мезек

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...