По-висока изкупна цена на гроздето. Добивите по-ниски

0

По-ниски добиви и по-висока изкупна цена на гроздето през тази кампания, коментираха за svilengrad24 лозари. Мерлото се изкупува от 60 до 80 ст. на кг. Сделки има сключени и по 90 ст., а цената се очаква да стигне 1 лв. Миналата година килото на червените винени сортове в региона вървеше 50-55 ст.

Заради тежката зима, последвалите пролетни дъждове и сухото лято, грозде няма. Добивите при някои от местните лозари са спаднали наполовина. От близо 800 кг от декар, сега някои от тях събират по 400 кг. Очаква се средно в страната реколтата от грозде за вино да бъде с около 30 на сто по-малко. Това означава и по-ниска печалба за производителите, въпреки че изкупната цена е добра.

Незасегнати от сушата и с по-добри цени са масивите с капково напояване. Големи винарски изби идват и изкупуват от местното грозде, похвалиха се тукашни лозари, изчерпали вече количествата мерло.

Местните винари са доволни от качеството на гроздето, което е с висока захарност и обещават хубаво вино и през тази� година.�

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...