По-висока изкупна цена на гроздето. Добивите по-ниски

0

По-ниски добиви и по-висока изкупна цена на гроздето през тази кампания, коментираха за svilengrad24 лозари. Мерлото се изкупува от 60 до 80 ст. на кг. Сделки има сключени и по 90 ст., а цената се очаква да стигне 1 лв. Миналата година килото на червените винени сортове в региона вървеше 50-55 ст.

Заради тежката зима, последвалите пролетни дъждове и сухото лято, грозде няма. Добивите при някои от местните лозари са спаднали наполовина. От близо 800 кг от декар, сега някои от тях събират по 400 кг. Очаква се средно в страната реколтата от грозде за вино да бъде с около 30 на сто по-малко. Това означава и по-ниска печалба за производителите, въпреки че изкупната цена е добра.

Незасегнати от сушата и с по-добри цени са масивите с капково напояване. Големи винарски изби идват и изкупуват от местното грозде, похвалиха се тукашни лозари, изчерпали вече количествата мерло.

Местните винари са доволни от качеството на гроздето, което е с висока захарност и обещават хубаво вино и през тази� година.�

Previous articleОпънаха първите палатки на панаира
Next articleОткриха обновената турска баня, зеления пояс и укрепената стена на р. Марица

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...