Откриха обновената турска баня, зеления пояс и укрепената стена на р. Марица

0

Новият туристически информационен център в Свиленград съчетава богатото ни културно-историческо наследство с полезна информация за посетителите. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който откри рекламното представителство и арт галерия в Свиленград, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ. Центърът се намира в сградата на бившата турска баня, обновена с финансиране по Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007–2013 г.�

Днес беше официално открит и зеления пояс край р. Марица, също по съвместен проект с Гърция, както и укрепената подпорна стена на реката. Средствата за бетонното съоръжение бяха отпуснати след наводнението през февруари от правителството, когато то пропусна водата и причини заливането на улиците Крайречна и Граничар. Двете придобивки откриха кметът на Свиленград инж. Георги Манолов и гл. комисар Николай Николов, ръководител на главни дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

На церемонията присъстваха още кметовете на Ивайловград, Любимец, Тополовград, Орестиада и Димотика, както и губернатора Ирена Узунова. Сред гостите беше и Емилия Масларова, с чието съдействие бяха дарени 10 хил. тухли за възстановяване на напълно разрушените домове от наводнението.

Previous articleПо-висока изкупна цена на гроздето. Добивите по-ниски
Next articleКандидат-митничари решаваха тест „антикорупция”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...