Откриха обновената турска баня, зеления пояс и укрепената стена на р. Марица

0

Новият туристически информационен център в Свиленград съчетава богатото ни културно-историческо наследство с полезна информация за посетителите. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който откри рекламното представителство и арт галерия в Свиленград, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ. Центърът се намира в сградата на бившата турска баня, обновена с финансиране по Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007–2013 г.�

Днес беше официално открит и зеления пояс край р. Марица, също по съвместен проект с Гърция, както и укрепената подпорна стена на реката. Средствата за бетонното съоръжение бяха отпуснати след наводнението през февруари от правителството, когато то пропусна водата и причини заливането на улиците Крайречна и Граничар. Двете придобивки откриха кметът на Свиленград инж. Георги Манолов и гл. комисар Николай Николов, ръководител на главни дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

На церемонията присъстваха още кметовете на Ивайловград, Любимец, Тополовград, Орестиада и Димотика, както и губернатора Ирена Узунова. Сред гостите беше и Емилия Масларова, с чието съдействие бяха дарени 10 хил. тухли за възстановяване на напълно разрушените домове от наводнението.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...