Опънаха първите палатки на панаира

0

Въпреки че панаирът ще бъде официално открит на 17 септември, първите палатки вече посрещат клиенти. По 3,50 лв. ще струва курбана тази година, казаха майсторите готвачи, както миналата. За да привлекат клиентите, някои от ресторантьорите ще канят фолк звезди и диджеи.

Палатка в първите редици на панаира примамва с надпис от фолк песен и лика на Милко Калайджиев. Тази година собствениците на мобилния ресторант ще привличат със старите цени и чалга звезди, които ще гостуват и ще радват клиентите на заведението с прелести и песни. В съседната палатка ще разнообразяват клиентите си с диджей и Николай Славеев.

Иван Иванов за поредна година има палатка на свиленградския панаир и се надява традицията да продължи:

„Пожелавам си да не се разваля тази традиция. Като стане тук парк, както чувам, не знам дали ще оставят места за палатки. Нека го има панаира. Нека да поканят и от Гърция колеги, да стане едно хубаво изложение на стоки.”

Търговците се надяват тази година да бъде по-добра от миналата и да имат повече клиенти и повече приходи. През миналата те отчетоха двойно по-ниски печалби, а хората бяха доста пестеливи и предпочитаха по-евтиното.

Освен на свиленградчани, традиционните гости на града и гърците, сега търговците на стоки и бирариите се надяват на повече турски клиенти, заради облекчения визов режим.

Previous articleГроздоберът на „Катаржина” започна с арт пленер
Next articleПо-висока изкупна цена на гроздето. Добивите по-ниски

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...