Кандидат-митничари решаваха тест „антикорупция”

0

155 кандидат-митничари държаха вчера тест за лоялност и интегритет в сградата на филиала на УНСС в Хасково. Тестът проверява антикорупционното поведение на бъдещите служители.

Само тези, които покажат успеваемост над 70% ще продължат да се борят за обявените 15 свободни места в митница Свиленград. Вторият тур на изпита е интервю.

До изпита за лоялност бяха допуснати само висшисти. Други 75 кандидати са отпаднали защото са били с по-ниско образование.

На финала 15-те одобрени ще започнат 7 месечен курс на обучение, едва след това ще започнат работа със стартова заплата около 600 лева.

След грандиозния скандал с изловените с рушвети от близо 15 хил. лева митничари на Свиленград през май т. г. изискванията за ценз и лоялност бяха затегнати. Месец по-късно главният началник на митниците Ваньо Танов препита с подобен тест действащите митничари в Свиленград и констатира, че мнозинството от тях не покриват изискванията за лоялност и антикорупционно поведение. Затова бе организиран и конкурса за нови служители на митницата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...