Кандидат-митничари решаваха тест „антикорупция”

0

155 кандидат-митничари държаха вчера тест за лоялност и интегритет в сградата на филиала на УНСС в Хасково. Тестът проверява антикорупционното поведение на бъдещите служители.

Само тези, които покажат успеваемост над 70% ще продължат да се борят за обявените 15 свободни места в митница Свиленград. Вторият тур на изпита е интервю.

До изпита за лоялност бяха допуснати само висшисти. Други 75 кандидати са отпаднали защото са били с по-ниско образование.

На финала 15-те одобрени ще започнат 7 месечен курс на обучение, едва след това ще започнат работа със стартова заплата около 600 лева.

След грандиозния скандал с изловените с рушвети от близо 15 хил. лева митничари на Свиленград през май т. г. изискванията за ценз и лоялност бяха затегнати. Месец по-късно главният началник на митниците Ваньо Танов препита с подобен тест действащите митничари в Свиленград и констатира, че мнозинството от тях не покриват изискванията за лоялност и антикорупционно поведение. Затова бе организиран и конкурса за нови служители на митницата.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...