Без PCR тест за Ковид и карантина на границата с Турция

1

Отпада изискването за отрицателен PCR тест за Ковид 19, както и карантината за лицата, пристигащи от Турция. Това се съобщава със заповед на Министерството на здравеопазването. Отменя се и поставянето под карантина на онези, които са дошли у нас от трите страни в периода 20-31 август 2020 г. Заповедта важи за пристигналите в България от Турция, Сърбия и Беларус.

Около 100 лв. струваше PCR тестът за коронавирус в България, а 220 турски лири в Турция. Възможност да се направи имаше на самия пункт Капъкуле. Въвеждането на мярката затрудни движението по границата. Затова и падането на ограничението се очакваше с нетърпение.

В следващите дни най-вероятно обичайният пътнико поток ще се възобнови. Това може да доведе до скорошно отваряне на казината в Свиленград, които разтичат основно на турска клиентела, на възобновяването на куфарната търговия и пазаруването на дребно в близкия град Одрин.

От началото на извънредната ситуация – от средата на март досега, казината в Свиленград не работят, което остави без препитание стотици семейства.

Previous articleПродължава работата по потушаването на пожара в Сакар
Next article„Мулан“ в кино „Тракия“

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...