Без PCR тест за Ковид и карантина на границата с Турция

1

Отпада изискването за отрицателен PCR тест за Ковид 19, както и карантината за лицата, пристигащи от Турция. Това се съобщава със заповед на Министерството на здравеопазването. Отменя се и поставянето под карантина на онези, които са дошли у нас от трите страни в периода 20-31 август 2020 г. Заповедта важи за пристигналите в България от Турция, Сърбия и Беларус.

Около 100 лв. струваше PCR тестът за коронавирус в България, а 220 турски лири в Турция. Възможност да се направи имаше на самия пункт Капъкуле. Въвеждането на мярката затрудни движението по границата. Затова и падането на ограничението се очакваше с нетърпение.

В следващите дни най-вероятно обичайният пътнико поток ще се възобнови. Това може да доведе до скорошно отваряне на казината в Свиленград, които разтичат основно на турска клиентела, на възобновяването на куфарната търговия и пазаруването на дребно в близкия град Одрин.

От началото на извънредната ситуация – от средата на март досега, казината в Свиленград не работят, което остави без препитание стотици семейства.

1 COMMENT

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...