Махат легналите полицаи по пътя за Гарата

0

Има шанс пътен възел „Ново село” да стане безопасен. Вече има решение на Агенция Пътна инфраструктура, която променя пътя от гръцкия пункт от високоскоростен в първокласен от републиканската пътна мрежа, каза председателят на общинския съвет Георги Еленков. Това дава възможност за изграждането на кръгово движение, каквото специалистите препоръчват. В момента безопасността на движението се осигурява от „легнали” полицаи.

Промяната означава, че там може да бъде изградено кръгово движение, кръстовище или нова пътна отсечка, допълни Еленков. Планира се изграждане на нова отбивка, която ще води до новата индустриална зона преди свиленградското село Момково. Тя може да бъде проектирана до края на годината.

Кръговото обаче ще отнеме повече време, обясни още Георги Еленков. Според председателя на общинския съвет в Свиленград за изграждането му ще има нужда от ново отчуждаване на имоти в района.

На инфарктното място, където се пресичат междуселищен и високоскоростен път, се случват сериозни пътно-транспортни произшествия. Данните на полицията сочат, че 66 на сто от катастрофите с ранени в общината до 30 юни, са се случили в този участък. Поставените при ремонта на пътя и изграждането на пътния възел легнали полицаи не облекчават ситуацията. Наши читатели сигнализираха за абсурдна ситуация, в която четири автомобила се изчакват от четирите страни на пътния възел и никой не смее да премине, за да не стане причина за ПТП. Подобни случаи не са единични, а ежедневие за натоварения участък.

Въпреки недоволството на хората и многобройните писма на общинската администрация относно безопасността й, връзката между пътя за Гърция и магистрала Марица първо беше затворена за движение, а после пусната отново.

Previous articleКандидат-митничари решаваха тест „антикорупция”
Next articleВаксинират втори път наводнени през февруари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...