Девет метра знаме се развя над Свиленград

0

9-метрово българско знаме беше издигнато днес на висок 30 метра флагов пилон, открит в чест на 100-годишнината от Балканската война и от освобождението на Свиленград. Трибагреникът ще се развява до входа на града, край автомагистрала „Марица“.

Идеята е на кмета Георги Манолов и е осъществена с финансова помощ и безвъзмезден труд от още свиленградчани. Мястото на това знаме е тук, където земята е напоена с история и българска кръв, за да могат да го виждат всички, които минават през магистралата и Свиленград и да знаят, че тук е вратата на Европа и започва България, каза в словото си Георги Манолов. Нека когато децата видят това знаме да попитат своите семейства дали и пред техните къщи на 5 октомври се вее българският флаг, посочи още той.

За значението на Балканската война говори директорът на националния исторически музей проф. Божидар Димитров- гост на тържествената церемония. Да знаят и помнят, че български войник никога не е предавал знамето във вражески ръце, обърна се към младите хора старозагорският митрополит Галактион, който освети флаговия пилон и знамето днес.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...