Пипнаха посредник в телефонни измами

0

Посредник в телефонни измами е заловен от полицаите в Свиленград след опит да измами 87-годишен старец. За ареста на помощник-мошеника е помогнала бдителна съседка, която видяла дядото да му дава плика с парите.

Случката се разиграла вчера сутринта на ул. Христо Шишманов, съобщават от полицията. Непознат мъжки глас се обадил на стареца и му казал, че дъщеря му е блъснала 4-годишно дете. Той му поискал 500 лв. Това била гаранцията за провинението.

Докато старецът чакал измамника пред дома си, съседка го видяла с плика в ръце, който подал на пристигналия мъж. Жената била информирана, че в района шетат измамници и се развикала, че сигурно го мамят. На помощ се притекъл млад мъж, който принудил измамника да дочака идването на полицейските служители.

Задържаният е 40-годишен свиленградчанин инициали К.М. Той е съпричастен към още 3 измами за 3000 лева, 200 лева и 100 лева, като за последните две няма подадени жалби в полицейското управление. Полицейските служители установяват и съпричастността на задържания към станалите преди 2 дни още две измами на възрастни жени на стойност 7 200 лева.

В хода на разследването се установило, че той е бил нает преди около десетина дни по телефона от непознато за него лице. „Работата“ му била срещу заплащане да посещава адреси в Свиленград, откъдето да взема парите от измамите, които после да изпраща чрез телеграфни записи в Пловдив. Установена е жена – получател на подобен запис от задържания. Работата по случая продължава.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...