Пипнаха посредник в телефонни измами

0

Посредник в телефонни измами е заловен от полицаите в Свиленград след опит да измами 87-годишен старец. За ареста на помощник-мошеника е помогнала бдителна съседка, която видяла дядото да му дава плика с парите.

Случката се разиграла вчера сутринта на ул. Христо Шишманов, съобщават от полицията. Непознат мъжки глас се обадил на стареца и му казал, че дъщеря му е блъснала 4-годишно дете. Той му поискал 500 лв. Това била гаранцията за провинението.

Докато старецът чакал измамника пред дома си, съседка го видяла с плика в ръце, който подал на пристигналия мъж. Жената била информирана, че в района шетат измамници и се развикала, че сигурно го мамят. На помощ се притекъл млад мъж, който принудил измамника да дочака идването на полицейските служители.

Задържаният е 40-годишен свиленградчанин инициали К.М. Той е съпричастен към още 3 измами за 3000 лева, 200 лева и 100 лева, като за последните две няма подадени жалби в полицейското управление. Полицейските служители установяват и съпричастността на задържания към станалите преди 2 дни още две измами на възрастни жени на стойност 7 200 лева.

В хода на разследването се установило, че той е бил нает преди около десетина дни по телефона от непознато за него лице. „Работата“ му била срещу заплащане да посещава адреси в Свиленград, откъдето да взема парите от измамите, които после да изпраща чрез телеграфни записи в Пловдив. Установена е жена – получател на подобен запис от задържания. Работата по случая продължава.

Previous articleСъдът реши: Само един остава в ареста
Next articleЗемеделци още чакат обезщетения от наводнението

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...