За три години Свиленград спечелил проекти за над 75 млн. лв.

0

1 800 души от кв. Капитан Петко войвода в Свиленград ще се разделят със септичните ями и ще имат канализация. Договорът подписаха днес министърът на околната среда и водите Нона Караджова и градоначалникът инж. Георги Манолов. Проектът по оперативна програма Околна среда е на стойност 48 млн. 200 хил. лв.

Част от средствата ще отидат за предотвратяване на наводненията. Очаква се да бъде изградена канална помпена станция, която да спре заливането на улиците край брега на р. Марица по време на високи води. Както вече писахме, ще бъде довършена и канализацията на кв. Гебран и реконструирана ВиК мрежата в кв. Изгрев.

„През последните три години в Свиленград се изпълняват европейски проекти за над 75 млн. лева, което е близо десет пъти повече, отколкото през последните 20 години“. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който също присъства на събитието. Тук бяха още депутатите Иван Петров и Фани Христова.

Добрев подчерта, че с изпълнението на всички проекти по оперативните програми община Свиленград се нарежда сред първенците по усвояване на средства от Европейския съюз в национален мащаб.

Previous articleЗемеделци още чакат обезщетения от наводнението
Next articleШишков отстъпи лидерството в СДС на младеж. Сините в Свиленград „за” изключването на депутатите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...