Шишков отстъпи лидерството в СДС на младеж. Сините в Свиленград „за” изключването на депутатите

0

Структурата на СДС в Свиленград подкрепя решението за изключване на депутатите, осмелили се да не номинират Петър Стоянов за конституционен съдия. Това заяви секретарят на партията адвокат Добри Тодев на официалното представяне пред медиите на новия председател на сините в Свиленград – Христо Николов.

Изцяло подкрепяме действията на ръководството на СДС. Щом не се съобразяват с взетите партийни решения, нека се разделим с тях. Точно такива хора ни докараха до това положение, категоричен беше адвокатът.

Припомняме, в понеделник Националният съвет на СДС изключи депутатите от Синята коалиция Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров. Тримата се възпротивиха на договорката между премиера Бойко Борисов и лидера Емил Кабаиванов СДС да номинира кандидат за мястото на Венета Марковска в конституционния съд срещу обещанието за подкрепа от парламентарното мнозинство на ГЕРБ. Няколко структури в страната, сред които и най-голямата – тази в Свищов, вече се обявиха срещу решението на ръководството.

Днес в Свиленград беше представен официално и новия председател на СДС. Досегашният лидер Георги Шишков отстъпи поста на 26-годишния Христо Николов. 40-те присъстващи на отчетно-изборното събрание в събота единодушно подкрепиха него, новият зам.-председател Нели Георгиева, зам.-председателят Сийка Ангелова и секретарят адвокат Тодев.

Досега Николов беше лидер на младежката структура на сините в Свиленград. Той има диплома за висше образование Маркетинг от ПУ Паисий Хилендарски. Нели Георгиева е завършила „Международни отношения“ в Свищов. Владее английски и френски.

снимка: Велко Велев

Previous articleЗа три години Свиленград спечелил проекти за над 75 млн. лв.
Next article„Усмихнат и друг” на Панайот Панайотов се бори за вот в „Черната овца”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...