Повтарят конкурса за боклука. Волф ще чисти дотогава

0

Няма избран изпълнител на поръчката за събирането и извозването на боклука в Свиленград. И трите фирми, които участваха в конкурса не са отговорили на обявените� условия или са предоставили непълна документация и затова са отстранени от участие, каза градоначалникът Георги Манолов. Вчера изтече договора на Волф Милениум, изпълнявала тази дейност в последните 10 години.

Няма да има криза с боклука, стана ясно от думите на кмета. Днес той подписва анекс, с който удължава срока на обслужване на досегашната фирма. По думите му това е най-лесният и ефикасен начин за решаване на проблема, тъй като съдовете на фирмата са разположени навсякъде в града.

Има разлика от досега действащия договор и тя е следната, коментира Манолов. От първи февруари услугата ще се заплаща на брой обработени контейнери и кошове, а не както досега – на твърда цена. Допълнително ще има формирана цена за извозването им до депото в Харманли при необходимост. Такава необходимост може да възникне, ако се повреди претоварната станция на общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”, заяви той като подчерта, че новите условия, договорени с управителката на фирмата, са финансово по-изгодни.

Нормално е след като общината е имала 10-годишно добро сътрудничество с фирмата да се пристъпи към удължаване на договора до избор на постоянен изпълнител, каза Манолов.

Конкурсът, обявен преди нова година от администрацията, касаеше сметосъбирането и сметоизвозването на отпадъците в града, но не и по селата. Договорът за останалите населени места в общината е за по-дълъг период.

В надпреварата за 1,5 млн. лв. срещу нови пластмасови контейнери, събирането на отпадъците и извозването им до претоварната станция, за срок от пет години, участваха с оферти “Евро Импекс”, гр. София, ДЗЗД “Грийн Партнърс – БКС”, гр. София и “НЕО-Титан” ООД, Димитровград.

Нова процедура може да се подготви в рамките на 3 до 6 месеца.

Previous articleОфициално: 3 хил. 646 гласуваха, 2 хил. 472 – „за”
Next articleАрхитекти влязоха в индустриалната зона

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...