Повтарят конкурса за боклука. Волф ще чисти дотогава

0

Няма избран изпълнител на поръчката за събирането и извозването на боклука в Свиленград. И трите фирми, които участваха в конкурса не са отговорили на обявените� условия или са предоставили непълна документация и затова са отстранени от участие, каза градоначалникът Георги Манолов. Вчера изтече договора на Волф Милениум, изпълнявала тази дейност в последните 10 години.

Няма да има криза с боклука, стана ясно от думите на кмета. Днес той подписва анекс, с който удължава срока на обслужване на досегашната фирма. По думите му това е най-лесният и ефикасен начин за решаване на проблема, тъй като съдовете на фирмата са разположени навсякъде в града.

Има разлика от досега действащия договор и тя е следната, коментира Манолов. От първи февруари услугата ще се заплаща на брой обработени контейнери и кошове, а не както досега – на твърда цена. Допълнително ще има формирана цена за извозването им до депото в Харманли при необходимост. Такава необходимост може да възникне, ако се повреди претоварната станция на общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”, заяви той като подчерта, че новите условия, договорени с управителката на фирмата, са финансово по-изгодни.

Нормално е след като общината е имала 10-годишно добро сътрудничество с фирмата да се пристъпи към удължаване на договора до избор на постоянен изпълнител, каза Манолов.

Конкурсът, обявен преди нова година от администрацията, касаеше сметосъбирането и сметоизвозването на отпадъците в града, но не и по селата. Договорът за останалите населени места в общината е за по-дълъг период.

В надпреварата за 1,5 млн. лв. срещу нови пластмасови контейнери, събирането на отпадъците и извозването им до претоварната станция, за срок от пет години, участваха с оферти “Евро Импекс”, гр. София, ДЗЗД “Грийн Партнърс – БКС”, гр. София и “НЕО-Титан” ООД, Димитровград.

Нова процедура може да се подготви в рамките на 3 до 6 месеца.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...