Архитекти влязоха в индустриалната зона

0

До броени дни се очаква дружеството „Индустриална зона Свиленград” да бъде официално регистрирано, а австрийският инвеститор „Вертбау” да вложи в капитала му свето участие от 2млн. 840 хил. лв. Вече няколко години се очаква развитие по проекта за индустриална зона, който ще създаде нови работни места в града.

Архитекти ще проектират през следващите три месеца терена, на който предстои да се прекара вътрешен водопровод и канализация, да се изгради пречиствателна станция и др. Със средства на инвеститора ще бъдат изградена и подстъпи към магистралния път и връзката с пътя за Гърция.

Дяловото участие на община Свиленград в общото дружество е цената на 90 дка имот, закупен преди време от Министерство на земеделието – бившето селскостопанско летище край свиленградското село Момково. Както вече сме писали, на мястото вече има изградена довеждаща инфраструктура, трафопост, прекарани са локално осветление, канализация и водопровод с пари по програма ФАР. Ремонтиран беше и участък от пътя.

В проекта на западната компания са предвидени площи за производство, търговия, складови бази и офиси. Освен това се планира изграждане на паркинг, сервиз за обслужване на тирове и бензиностанция със самостоятелен външен достъп. Очаква се компанията „Вертбау”, с интереси и опит в строителството, да изгради на някои от терените халета, готови почти напълно за настаняване на нови инвеститори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...