Архитекти влязоха в индустриалната зона

0

До броени дни се очаква дружеството „Индустриална зона Свиленград” да бъде официално регистрирано, а австрийският инвеститор „Вертбау” да вложи в капитала му свето участие от 2млн. 840 хил. лв. Вече няколко години се очаква развитие по проекта за индустриална зона, който ще създаде нови работни места в града.

Архитекти ще проектират през следващите три месеца терена, на който предстои да се прекара вътрешен водопровод и канализация, да се изгради пречиствателна станция и др. Със средства на инвеститора ще бъдат изградена и подстъпи към магистралния път и връзката с пътя за Гърция.

Дяловото участие на община Свиленград в общото дружество е цената на 90 дка имот, закупен преди време от Министерство на земеделието – бившето селскостопанско летище край свиленградското село Момково. Както вече сме писали, на мястото вече има изградена довеждаща инфраструктура, трафопост, прекарани са локално осветление, канализация и водопровод с пари по програма ФАР. Ремонтиран беше и участък от пътя.

В проекта на западната компания са предвидени площи за производство, търговия, складови бази и офиси. Освен това се планира изграждане на паркинг, сервиз за обслужване на тирове и бензиностанция със самостоятелен външен достъп. Очаква се компанията „Вертбау”, с интереси и опит в строителството, да изгради на някои от терените халета, готови почти напълно за настаняване на нови инвеститори.

Previous articleПовтарят конкурса за боклука. Волф ще чисти дотогава
Next articleДядо се усети, че го мамят по телефона. Хващат посредника

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...