Официално: 3 хил. 646 гласуваха, 2 хил. 472 – „за”

0

67.8% от гласувалите на референдума свиленградчани подкрепят развитието на ядрената енергетика. Избирателната активност е 17.8 на сто от имащите право на глас 20 хил. 466 души. Своят отговор на въпроса с „Да” или „Не” на развитието на ядрената енергетика са пуснали 3 хил. 646 души в община Свиленград.

Данните са от ЦИК на база 100% обработени протоколи. Оказа се, че от РИК в Хасково не могат да предоставят данните по общини, тъй като програмният продукт не позволявал подобни изчисления.

2 472 жители на общината са гласували с отговор „да“ на въпроса на референдума „Да се развива ли ядрената енергетика в република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“. 1126 или 30,9 % от гласувалите са отговорили с „не“. 48 са недействителните бюлетини пуснати в урните в Свиленград.

Единствената община от област Хасково, в която повече от половината избиратели са отговорили с „не“ на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала“, е Любимец. В останалите общини убедително води отговор „да“ на референдума.

Previous articleОбсъждат прекратяване на конкурса за превози до София и Пловдив
Next articleПовтарят конкурса за боклука. Волф ще чисти дотогава

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...