Официално: 3 хил. 646 гласуваха, 2 хил. 472 – „за”

0

67.8% от гласувалите на референдума свиленградчани подкрепят развитието на ядрената енергетика. Избирателната активност е 17.8 на сто от имащите право на глас 20 хил. 466 души. Своят отговор на въпроса с „Да” или „Не” на развитието на ядрената енергетика са пуснали 3 хил. 646 души в община Свиленград.

Данните са от ЦИК на база 100% обработени протоколи. Оказа се, че от РИК в Хасково не могат да предоставят данните по общини, тъй като програмният продукт не позволявал подобни изчисления.

2 472 жители на общината са гласували с отговор „да“ на въпроса на референдума „Да се развива ли ядрената енергетика в република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“. 1126 или 30,9 % от гласувалите са отговорили с „не“. 48 са недействителните бюлетини пуснати в урните в Свиленград.

Единствената община от област Хасково, в която повече от половината избиратели са отговорили с „не“ на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала“, е Любимец. В останалите общини убедително води отговор „да“ на референдума.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...