Протест срещу високите сметки за ток и в Свиленград

0

Протест срещу енергоразпределителните дружества ще има. Това заявиха заsvilengrad24.info организатори на масовото недоволство.

Протестът е срещу инерцията, каза 26-годишният Мартин Айвазов. Не бива да чакаме. Никой друг няма да ни свърши работата, категоричен беше той. Трябва да покажем най-малко гражданска позиция и солидарност с останалите протестиращи срещу безобразията на енергоразпределителните дружества. Протестът ни в никакъв случай не е политически, нито партиен. Той е граждански, казва и 32-годишния Дамян Николов. Оказва се, че всички имат високи сметки, само дето за някои те са доста по-високи.

Двамата са се запознали в групата „Свиленград”, във Фейсбук, където масово в последните дни се споделят пресни впечатления от сметките за ток за декември.

Всичко започна, когато Деси Георгиева, също член на групата, се оплака, че сметката й за ток досега е била под 200 лв., обясняват още младежите. Самотната майка, която се издържа с помощта на родителите си, получила обаче сега сметка за 455 лв.

Фрапиращият си случай споделя и самия Мартин, който при досега плащани до 100 лв. електроенергия, сега получава „честитка” над 220 лв. Протестиращите обясняват, че ще дойдат с получените сметки на протеста, за да потвърдят думите си.

Мартин и Дамян призовават свиленградчани да подкрепят протеста. Той се планира за тази събота, от 12.00 часа. Инициаторите очакват поне 50 души да подкрепят идеята.

Замисълът е такъв: Шествие, което да започне от площада пред общинската администрация и да стигне да офиса на EVN в Свиленград, до пожарната. Недоволните да дойдат със свещи, с които да покажат как ще си светят от тук нататък, ако няма реакция. И разбира се, с българското знаме.

В момента се подготвя уведомлението, с което до 48 часа преди протеста, инициаторите трябва да предупредят общинската администрацията за целта, мястото и времето на протеста и да очакват отговор.

Previous articleДва протеста в Свиленград?
Next articleВ Чернодъб зарязаха за Трифон Зарезан

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...