Протест срещу високите сметки за ток и в Свиленград

0

Протест срещу енергоразпределителните дружества ще има. Това заявиха заsvilengrad24.info организатори на масовото недоволство.

Протестът е срещу инерцията, каза 26-годишният Мартин Айвазов. Не бива да чакаме. Никой друг няма да ни свърши работата, категоричен беше той. Трябва да покажем най-малко гражданска позиция и солидарност с останалите протестиращи срещу безобразията на енергоразпределителните дружества. Протестът ни в никакъв случай не е политически, нито партиен. Той е граждански, казва и 32-годишния Дамян Николов. Оказва се, че всички имат високи сметки, само дето за някои те са доста по-високи.

Двамата са се запознали в групата „Свиленград”, във Фейсбук, където масово в последните дни се споделят пресни впечатления от сметките за ток за декември.

Всичко започна, когато Деси Георгиева, също член на групата, се оплака, че сметката й за ток досега е била под 200 лв., обясняват още младежите. Самотната майка, която се издържа с помощта на родителите си, получила обаче сега сметка за 455 лв.

Фрапиращият си случай споделя и самия Мартин, който при досега плащани до 100 лв. електроенергия, сега получава „честитка” над 220 лв. Протестиращите обясняват, че ще дойдат с получените сметки на протеста, за да потвърдят думите си.

Мартин и Дамян призовават свиленградчани да подкрепят протеста. Той се планира за тази събота, от 12.00 часа. Инициаторите очакват поне 50 души да подкрепят идеята.

Замисълът е такъв: Шествие, което да започне от площада пред общинската администрация и да стигне да офиса на EVN в Свиленград, до пожарната. Недоволните да дойдат със свещи, с които да покажат как ще си светят от тук нататък, ако няма реакция. И разбира се, с българското знаме.

В момента се подготвя уведомлението, с което до 48 часа преди протеста, инициаторите трябва да предупредят общинската администрацията за целта, мястото и времето на протеста и да очакват отговор.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...