Майки искат размяна с министър за 140 години гибел на Левски

0

Свиленград отбеляза 140-ата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода. Церемонията се проведе на паметника на Васил Левски в района на Сухата река. Час преди да започне заупокойната молитва, на мястото пристигнаха протестиращи майки. Исканията на родителите бяха увеличение на детските надбавки, както и на майчинството, което да се изплаща на всички майки, без значение на доходите.

Искам до поканя един от министрите. Няма значение кой. Да се разменим за един месец, каза Огняна Господинов – майка на две деца. Нека аз да се ширя с неговата заплата, а той да гледа двете ми деца със 70 лв.

Още на 11 години дъщеричката на Огняна казва, че ще живее в чужбина. Тази държава не заслужава моите деца, категорична е майката.

За не повече от седмица ми стигат парите, които ми отпуска държавата, за да си гледам детето, направи сметката и Виктория Костадинова. Датата, която избрахме не е случайна. Дойдохме тук, пред паметника на Апостола, защото той ни е завещал идеята си за правда.

Малкото майки, които дойдоха на тихия протест, се сляха с придошлите за церемонията граждани и ученици. Те бяха категорични, че ще продължат с протестите, докато не бъдат чути исканията им и поеха ангажимента следващият протест да бъде по-масов. Тепърва се очаква реакция и отстрана на майки на деца с увреждания, които бяха меко казано разочаровани, че не могат да станат личен асистент на децата си по програмата „Помощ за дома”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...