Майки искат размяна с министър за 140 години гибел на Левски

0

Свиленград отбеляза 140-ата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода. Церемонията се проведе на паметника на Васил Левски в района на Сухата река. Час преди да започне заупокойната молитва, на мястото пристигнаха протестиращи майки. Исканията на родителите бяха увеличение на детските надбавки, както и на майчинството, което да се изплаща на всички майки, без значение на доходите.

Искам до поканя един от министрите. Няма значение кой. Да се разменим за един месец, каза Огняна Господинов – майка на две деца. Нека аз да се ширя с неговата заплата, а той да гледа двете ми деца със 70 лв.

Още на 11 години дъщеричката на Огняна казва, че ще живее в чужбина. Тази държава не заслужава моите деца, категорична е майката.

За не повече от седмица ми стигат парите, които ми отпуска държавата, за да си гледам детето, направи сметката и Виктория Костадинова. Датата, която избрахме не е случайна. Дойдохме тук, пред паметника на Апостола, защото той ни е завещал идеята си за правда.

Малкото майки, които дойдоха на тихия протест, се сляха с придошлите за церемонията граждани и ученици. Те бяха категорични, че ще продължат с протестите, докато не бъдат чути исканията им и поеха ангажимента следващият протест да бъде по-масов. Тепърва се очаква реакция и отстрана на майки на деца с увреждания, които бяха меко казано разочаровани, че не могат да станат личен асистент на децата си по програмата „Помощ за дома”.

Previous articleСвиленградско участие в „Под прикритие”
Next articleКоментари и мнения за оставката на кабинета „Борисов”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...