Коментари и мнения за оставката на кабинета „Борисов”

0

Оставката на кабинета „Борисов” беше тема номер едно и за свиленградчани, които коментираха случващото се в страната. Отново най-активен беше коментарът в социалната мрежа.

Политически ход или не, народът няма да гласува такова доверие вече на партиите, коментират свиленградчани във Фейсбук, който тези дни стана поле за организирането на два протеста. Трябва да се гласува за нови лица и лидери, можещи хора, които наистина мислят за народа, а не само за своя интерес и джоб.

На политиците трябва да им се поставя срок за изпълнение на обещаното, ако не – да им се търси отговорност, казва се още в коментарите на страницата Свиленград.

Други се притесняват, че ситуацията в страната ще се влоши, след подаването на оставката на кабинета Борисов, а политическата криза, която започна няма да реши проблемите на хората.

Привърженици на ПП ГЕРБ в Свиленград разпространиха данни, според които местната структура е съдействала за привличането на близо 80 млн. лв. инвестиции в граничната община, по различни европейски програми и припомниха, че министри от правителството са се отзовавали и реагирали на различни искания на свиленградчани в последните три години.

От БСП в Свиленград обявиха, че трябва бързо да се тръгне към нови избори и ново правителство, защото ситуацията ще се влоши. В следващите пет-шест месеца липсата на реална управленска визия е чиста разсипия, заяви Христо Щерев. Хората са в правото си да протестират, след толкова немотия. Изпълнението на бюджета обаче е поставено под въпрос и това може да затрудни много нормалното функциониране на държавата.

Красимира Делибозова, председател на ПП „Движение България на гражданите” Свиленград заяви: Оставката на правителството на Бойко Борисов е поредната абдикация от решаването на проблемите на гражданите на България. Управлението на ГЕРБ за три години успя да стопи националния резерв до критичните 3 милиарда, да увеличи безработицата до близо 400 000 души, над 120 000 малки и средни предприятия са окончателно фалирали или бизнесът им е блокиран от репресии и поръчкови проверки. Съзнаваме, че оставката няма да подобри тежкото икономическо положение на българския народ, което се влоши в изминалите три години и половина, но се надяваме, че тя ще доведе до нормализация на ситуацията и до нужното спокойствие. Случилото се е и добър урок за всеки, който реши да подцени гражданското общество, допълни Красимира Делибозова.

Previous articleМайки искат размяна с министър за 140 години гибел на Левски
Next articleПротестиращите: Утре пак ще е така

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...