Протестиращите: Утре пак ще е така

0

Кардинална промяна в системата поискаха свиленградчани на организирания втори протест срещу монополите и безхаберието на властта. Този път шествието започна от площада пред общинската администрация и продължи през главната улица, автогарата и отново пред общината. По-малко хора от миналия път се събраха на изходната точка.

„Правителството не трябваше да си подава оставката! Защо си я подаде? Млади, стари – всички трябва да излязат на протест! Къде са хората?”, попита Живко Желев, бивш полицай, сега земеделски производител.

Не можахме да намерим озвучаване. Хората са на държавна работа и не смеят да го дадат, обясни Желев. Не бива да се страхуваме! Нищо не могат да ни направят!, чуваха се възгласи и от хора, дошли на митинга.

Музикални озвучители обаче се намериха. На площада пред „Свилена” пристигна оркестър „Виагра” от с. Върбица, Шуменско, който поде патриотични песни и придружи целия протест.

Ние знаем за какво сме се събрали. За промяна. Искаме работа, искаме бъдеще за децата си. Не искаме монополисти, скандираха хората.

Именно с възгласи „Промяна”, „Всеки ден ще е така до победата”, „Българи юнаци” и „Мафия” шествието тръгна по главната улица на Свиленград. За минути стотината събрали се, станаха повече и вече не можеше да се определи точният брой на присъстващите на протеста. По време на 50-минутното шествие хора се присъединяваха с национални флагове, свирки, вувузели.

Пред пощата Даниела Янакиева и Живко Желев представиха исканията на протестиращите: Велико народно събрание, смяна на политическия модел, по-малко депутати, 50% гражданско участие във всички регулаторни органи, ревизия на прехода.

Проблемът не е в това правителство. Проблемът е във всички правителства. Не ме интересува кой ще ни управлява – сини, червени, пембени. Досега лошо ни управляваха, заяви Живко Желев.

Протестиращите се разбраха утре, неделя, пак да се съберат по същото време и на същото място и призоваха хората да се включат по-масово.

Преди да се разотидат протестиращите изпяха химна на България.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...