Протестиращите: Утре пак ще е така

0

Кардинална промяна в системата поискаха свиленградчани на организирания втори протест срещу монополите и безхаберието на властта. Този път шествието започна от площада пред общинската администрация и продължи през главната улица, автогарата и отново пред общината. По-малко хора от миналия път се събраха на изходната точка.

„Правителството не трябваше да си подава оставката! Защо си я подаде? Млади, стари – всички трябва да излязат на протест! Къде са хората?”, попита Живко Желев, бивш полицай, сега земеделски производител.

Не можахме да намерим озвучаване. Хората са на държавна работа и не смеят да го дадат, обясни Желев. Не бива да се страхуваме! Нищо не могат да ни направят!, чуваха се възгласи и от хора, дошли на митинга.

Музикални озвучители обаче се намериха. На площада пред „Свилена” пристигна оркестър „Виагра” от с. Върбица, Шуменско, който поде патриотични песни и придружи целия протест.

Ние знаем за какво сме се събрали. За промяна. Искаме работа, искаме бъдеще за децата си. Не искаме монополисти, скандираха хората.

Именно с възгласи „Промяна”, „Всеки ден ще е така до победата”, „Българи юнаци” и „Мафия” шествието тръгна по главната улица на Свиленград. За минути стотината събрали се, станаха повече и вече не можеше да се определи точният брой на присъстващите на протеста. По време на 50-минутното шествие хора се присъединяваха с национални флагове, свирки, вувузели.

Пред пощата Даниела Янакиева и Живко Желев представиха исканията на протестиращите: Велико народно събрание, смяна на политическия модел, по-малко депутати, 50% гражданско участие във всички регулаторни органи, ревизия на прехода.

Проблемът не е в това правителство. Проблемът е във всички правителства. Не ме интересува кой ще ни управлява – сини, червени, пембени. Досега лошо ни управляваха, заяви Живко Желев.

Протестиращите се разбраха утре, неделя, пак да се съберат по същото време и на същото място и призоваха хората да се включат по-масово.

Преди да се разотидат протестиращите изпяха химна на България.

Previous articleКоментари и мнения за оставката на кабинета „Борисов”
Next articleПротестиращите готвят подписка с искания до президента

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...