Протестиращите готвят подписка с искания до президента

0

Декларация с искания оформят група свиленградчани, след поредния протест. В неделя група свиленградчани излезе на протест, за да покаже солидарност с протестите в страната. Въпреки че, този път участниците бяха малобройни, те заявиха, че няма да се откажат и ще продължат да заявяват позицията си открито.

Децата ми живеят в чужбина. Искам да им се радвам, да са при мен, но сега ги гледам всяка вечер на компютъра и плача, обяснява Мария.

След като 27 години работих, бях съкратена, защото не можело да върша тази работа, разказва Нели. Как я върших 27 години, а сега не мога? Вече никой не иска да наема хора над 45 години. Като не искат, защо ще ме пенсионират на 65? Да ме пенсионират сега. Защо няма работа в този град? Кой е отговорен за ниските заплати? Кой?, пита тя.

Протестното шествие отново мина през центъра на града, като част от предложенията за промяна бяха прочетени пред офиса на EVN в Свиленград – Велико народно събрание, намаляване на броя на депутатите, гражданско участие в регулаторните органи, честни избори и прекратяване на договорите с ЕРП-ата. Групата „Свиленград” във Фейсбук продължава да бъде отворена за нови предложения и допълнения.

Появиха се още предложения и искания на местно ниво, едно от които касае цената на водата в Свиленград. Според част от протестиращите те трябва да бъдат внесени за разглеждане в местния ни парламент, а общинските съветници да преценят в кои от точките могат да помогнат.

След като декларацията бъде оформена, на няколко места в града ще бъдат поставени маси, където хората ще могат да се подпишат в подкрепа на исканията. Подписката на свиленградчани ще бъде изпратена до останалите инициативни комитети в страната и до президента.

Стана ясно, че протести ще има отново. Тази събота и неделя, по същото време и на същото място.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...