Протестиращите готвят подписка с искания до президента

0

Декларация с искания оформят група свиленградчани, след поредния протест. В неделя група свиленградчани излезе на протест, за да покаже солидарност с протестите в страната. Въпреки че, този път участниците бяха малобройни, те заявиха, че няма да се откажат и ще продължат да заявяват позицията си открито.

Децата ми живеят в чужбина. Искам да им се радвам, да са при мен, но сега ги гледам всяка вечер на компютъра и плача, обяснява Мария.

След като 27 години работих, бях съкратена, защото не можело да върша тази работа, разказва Нели. Как я върших 27 години, а сега не мога? Вече никой не иска да наема хора над 45 години. Като не искат, защо ще ме пенсионират на 65? Да ме пенсионират сега. Защо няма работа в този град? Кой е отговорен за ниските заплати? Кой?, пита тя.

Протестното шествие отново мина през центъра на града, като част от предложенията за промяна бяха прочетени пред офиса на EVN в Свиленград – Велико народно събрание, намаляване на броя на депутатите, гражданско участие в регулаторните органи, честни избори и прекратяване на договорите с ЕРП-ата. Групата „Свиленград” във Фейсбук продължава да бъде отворена за нови предложения и допълнения.

Появиха се още предложения и искания на местно ниво, едно от които касае цената на водата в Свиленград. Според част от протестиращите те трябва да бъдат внесени за разглеждане в местния ни парламент, а общинските съветници да преценят в кои от точките могат да помогнат.

След като декларацията бъде оформена, на няколко места в града ще бъдат поставени маси, където хората ще могат да се подпишат в подкрепа на исканията. Подписката на свиленградчани ще бъде изпратена до останалите инициативни комитети в страната и до президента.

Стана ясно, че протести ще има отново. Тази събота и неделя, по същото време и на същото място.

Previous articleПротестиращите: Утре пак ще е така
Next articleШишков: Най-големият монопол в държавата са мъртвите души в избирателните списъци

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...