Назначиха временен шеф на ИАРА-Хасково

0

Костадин Костадинов е назначен със заповед от днес за временно изпълняващ длъжността директор на ИАРА-Хасково. Досега той е бил главен инспектор в хасковската структура на агенцията, съобщава за Haskovo.info заместник-директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури д-р Кирил Делев.
В най-скоро време, вероятно още в понеделник, ще бъде обявен конкурс за длъжността и ще стартира съответната процедура,уточни още д-р Делев. Костадинов поема временно управлението на хасковската структура от д-р Милчо Милчев, който бе освободен от поста след подписка, инициирана от местните рибари срещу него. Той е отказал да бъде понижен в по-ниска длъжност и е напуснал по собствено желание. Вчера д-р Милчев е бил освободен.

Наскоро изпълнителният директор на Агенцията в София д-р Драгомир Господинов проведе втора среща с рибарите от региона и заяви, че извършената от тях проверка е констатирала нарушения на звеното в Хасково. По думите му контролът на язовир Тракиец е занижен и заради това през миналата година там няма съставен нито един акт на бракониери за разлика от преди две години, когато са констатирани 7 нарушения.

Имаше някои забележки от страна на ръководството относно борбата с бракониерите. Затова се надявам да подобря контролната дейност и резултатите да са налице до месец-два. Смятам, че досега в работата си съм постигнал добри резултати, коментира пред Haskovo.info временно изпълняващият длъжността Костадинов. Досега той отговарял за опазването на язовир Ивайловград и река Марица в общините Тополовград, Свиленград и Любимец.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...