Назначиха временен шеф на ИАРА-Хасково

0

Костадин Костадинов е назначен със заповед от днес за временно изпълняващ длъжността директор на ИАРА-Хасково. Досега той е бил главен инспектор в хасковската структура на агенцията, съобщава за Haskovo.info заместник-директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури д-р Кирил Делев.
В най-скоро време, вероятно още в понеделник, ще бъде обявен конкурс за длъжността и ще стартира съответната процедура,уточни още д-р Делев. Костадинов поема временно управлението на хасковската структура от д-р Милчо Милчев, който бе освободен от поста след подписка, инициирана от местните рибари срещу него. Той е отказал да бъде понижен в по-ниска длъжност и е напуснал по собствено желание. Вчера д-р Милчев е бил освободен.

Наскоро изпълнителният директор на Агенцията в София д-р Драгомир Господинов проведе втора среща с рибарите от региона и заяви, че извършената от тях проверка е констатирала нарушения на звеното в Хасково. По думите му контролът на язовир Тракиец е занижен и заради това през миналата година там няма съставен нито един акт на бракониери за разлика от преди две години, когато са констатирани 7 нарушения.

Имаше някои забележки от страна на ръководството относно борбата с бракониерите. Затова се надявам да подобря контролната дейност и резултатите да са налице до месец-два. Смятам, че досега в работата си съм постигнал добри резултати, коментира пред Haskovo.info временно изпълняващият длъжността Костадинов. Досега той отговарял за опазването на язовир Ивайловград и река Марица в общините Тополовград, Свиленград и Любимец.

Previous articleАрхеолози търсят край границата древни предмети
Next articleИзложба за 100 години от превземането на Одринската крепост

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...