Свиленградчани обвинени във вземане на подкуп

0

Двама свиленградчани, служители на ДАИ-Стара Загора са обвинени за взимане на подкуп, съобщават от Областната дирекция на МВР в града. Официалната информация по случая разпространи и агенция Фокус.

В полицейското управление в Казанлък на тел.112 е получен сигнал от турски гражданин, който съобщил, че до паркинга в гр. Гурково полицаи са му взели сумата от 50 лева. На мястото е изпратен полицейски служител от Управление „Полиция” – Гурково, който при обхода на ТИП – Паркинга до бензиностанция „Петрол” не е открил полицейски автомобил и униформени служители.

Впоследствие, при обход в северозападния край на гр. Гурково, западно от „ДГС – Гурково” полицейският служител вижда, че в отбивката е паркиран лек автомобил „Дачия” с отличителни знаци на ИА „Автомобилна администрация”. До автомобила са били двама мъже, за които е установено, че са инспектори в ОО „КД ДАИ” гр. Стара Загора – Тихомир Т. на 37 години от Свиленград и Иво Т. на 39 години също от Свиленград. Оставайки на място инспекторът от Управление „Полиция” – Гурково забелязва, че минавайки зад „Дачията” единият ритнал с крак хартия на земята.

При извършеното претърсване и изземване на служебния автомобил и района около него, в близост до автомобила са открити две кутии с цигари, в които са открити общо 70 долара и 255 евро. При извършения личен обиск на двете лица са открити и български левове. Двамата свиленградчани са привлечени в качеството на обвиняеми за подкуп.

Previous articleЧастна фирма събира таксите за дезинфекция на пункта
Next articleДезинфекцията пак на държавата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...