Свиленградчани обвинени във вземане на подкуп

0

Двама свиленградчани, служители на ДАИ-Стара Загора са обвинени за взимане на подкуп, съобщават от Областната дирекция на МВР в града. Официалната информация по случая разпространи и агенция Фокус.

В полицейското управление в Казанлък на тел.112 е получен сигнал от турски гражданин, който съобщил, че до паркинга в гр. Гурково полицаи са му взели сумата от 50 лева. На мястото е изпратен полицейски служител от Управление „Полиция” – Гурково, който при обхода на ТИП – Паркинга до бензиностанция „Петрол” не е открил полицейски автомобил и униформени служители.

Впоследствие, при обход в северозападния край на гр. Гурково, западно от „ДГС – Гурково” полицейският служител вижда, че в отбивката е паркиран лек автомобил „Дачия” с отличителни знаци на ИА „Автомобилна администрация”. До автомобила са били двама мъже, за които е установено, че са инспектори в ОО „КД ДАИ” гр. Стара Загора – Тихомир Т. на 37 години от Свиленград и Иво Т. на 39 години също от Свиленград. Оставайки на място инспекторът от Управление „Полиция” – Гурково забелязва, че минавайки зад „Дачията” единият ритнал с крак хартия на земята.

При извършеното претърсване и изземване на служебния автомобил и района около него, в близост до автомобила са открити две кутии с цигари, в които са открити общо 70 долара и 255 евро. При извършения личен обиск на двете лица са открити и български левове. Двамата свиленградчани са привлечени в качеството на обвиняеми за подкуп.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...