Футболни надежди се върнаха с купа от Франция

0

Децата от футболна школа „Свиленград” с треньор Никола Николов се завърнаха с купа от международния турнир, който се проведе тези дни в малко градче във Франция, носещо името „айсберг” – Isbergues. С викове „Българи, юнаци!” и „Свиленград е номер едно” групата местни таланти слезе от автобуса.

Момчетата спечелиха първото място в тяхната възрастова група 11-12 години. В изиграните 11 мача младите надежди постигнаха 9 победи, 1 равен и 1 загуба.

В турнира участваха 48 отбора от 6 държави – Мароко, Холандия, Русия, Франция, Белгия и България. Свиленград участва с три отбора, обясни треньорът Никола Николов.

Случи се така, че на полуфинала победихме този отбор, който ни победи предния път, а на финала успяхме да надвием много силен противник с 1:0, допълни той.

Във възрастовата група 6-7 клас местните футболни надежди са класират четвърти, след дузпи с белгийския отбор.

Първокласниците, които са и на-малките играчи на терена на международния турнир, заеха 11-тото място от общо 16 отбора в групата.

За десета поредна година представители на школата отиват на турнира във Франция. През 2007 г. талантите отново се завърнаха с купа, а четири поредни години се борят за влизане в тройката.

Никола Николов благодари на общинското ръководство и на спонсорите за подкрепата, която направи възможно пътуването и престоят във Франция. Децата останали впечатлени от 10-хилядното градче с три спортни зали и 8 терена. 32-те деца на връщане са успели да посетят и Венеция.

Previous articleДезинфекцията пак на държавата
Next articleРъгбистите ни с бронз. Пускат оплакване за дискриминация на етническа основа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...