Футболни надежди се върнаха с купа от Франция

0

Децата от футболна школа „Свиленград” с треньор Никола Николов се завърнаха с купа от международния турнир, който се проведе тези дни в малко градче във Франция, носещо името „айсберг” – Isbergues. С викове „Българи, юнаци!” и „Свиленград е номер едно” групата местни таланти слезе от автобуса.

Момчетата спечелиха първото място в тяхната възрастова група 11-12 години. В изиграните 11 мача младите надежди постигнаха 9 победи, 1 равен и 1 загуба.

В турнира участваха 48 отбора от 6 държави – Мароко, Холандия, Русия, Франция, Белгия и България. Свиленград участва с три отбора, обясни треньорът Никола Николов.

Случи се така, че на полуфинала победихме този отбор, който ни победи предния път, а на финала успяхме да надвием много силен противник с 1:0, допълни той.

Във възрастовата група 6-7 клас местните футболни надежди са класират четвърти, след дузпи с белгийския отбор.

Първокласниците, които са и на-малките играчи на терена на международния турнир, заеха 11-тото място от общо 16 отбора в групата.

За десета поредна година представители на школата отиват на турнира във Франция. През 2007 г. талантите отново се завърнаха с купа, а четири поредни години се борят за влизане в тройката.

Никола Николов благодари на общинското ръководство и на спонсорите за подкрепата, която направи възможно пътуването и престоят във Франция. Децата останали впечатлени от 10-хилядното градче с три спортни зали и 8 терена. 32-те деца на връщане са успели да посетят и Венеция.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...