Ръгбистите ни с бронз. Пускат оплакване за дискриминация на етническа основа

0

Бронзови медали спечелиха момчетата до 13 г. от Ръгби клуб „Орлите” на Държавното първенство по Ръгби-10 в столицата. То е със същите правила, както и Ръгби-15 при мъжете, но значително по-малкият терен облагодетелства едрите и тежки състезатели, което определено не беше от полза за местния отбор, коментираха от ръководството на клуба.

След убедителна победа над “Локомотив” /Горна Оряховица/ “Орлите” загубиха от най-добрия отбор на турнира “Янтра” /Габрово/. В спора за второто място с отбора на “Локомотив” /София/ съдията обезсмисли усилието на свиленградчани за победа, като цялото първо полувреме не отсъди нито една топка в тяхна полза, обясниха от „Орлите”. Ръководството на клуба ще отправи оплакване до БФР с мотива, че е срамно още при децата съдиите да обслужват нечии интереси и да подхождат дискриминационно спрямо състезателите от ромски произход.

Основният брой състезатели на свиленградския клуб е съставен от роми. Клубът наскоро отбеляза 10 години от създаването си и се похвали със сериозни постижения и сериозен брой представители в националната ръгби гарнитура.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...