Нашенка представя „Пътят на сърцата” в Свиленград

0

Марияна Анастасова е писател, журналист и лектор. Като телевизионен журналист е била автор и водещ на предавания за култура и здраве. Преди 5 години излиза първата й книга „Да докоснеш звезда”. В нея авторката описва своя седемгодишен опит с най-различни техники и методи за изцеление на малката й дъщеря. Веднага след излизането й, книгата се превърна в четиво, което промени живота не само на много майки, но и помогна на доста други хора да открият за себе си онези свои вътрешни ресурси, чрез които да намерят лек и утеха за себе си или за близки.

„Пътят на сърцата” е второто заглавие, което авторката предлага на своите читатели. Книгата съдържа уникална 40 дневна програма за привличане на Любов и подобряване на взаимоотношенията с другите хора. Свиленградчанката ще направи официалното й представяне в родния си град в четвъртък и петък.

Откъс от книгата може да намерите на сайта: www.anastasova.weebly.com

Марияна, как се появи тази книга?

В началото се появи Програмата. Написах я, за да помогна на мои приятели, които в разговори споделяха с мен, че се чувстват самотни, объркани и изолирани. Някои от тях имаха ужасни взаимоотношения с техните близки. Други попадаха все на непоходящия партньор, влизаха от връзка във връзка, а във всяка следваща намираха все същите разочарования. Знаех, че е нужно да сменят мисловните модели, които привличаха към тях все същите „лоши” обстоятелтва и все същите „неподходящи хора”. Не беше толкова лесно да се направи, защото най-трудно се променят нашите убеждения, а менно те са в основата на емоционалните модели, чрез които подсъзнанието всъщност твори действителноста, която преживяваме. Така се появи Програмата – създадох упражнения и техники за работа с ума за всеки ден. Пуснах я първо в Итернет и към нея проявиха интерес много хора, те я приложиха и започнаха да споделят с мен удивителни резултати. Тогава реших да я издам в книга, за да стигне до повече хора и да им помогне да постигнат това, което желаят.

За кого е предназначена тази програма?

Тя е за всички, които търсят начин да променят живота си. Тя е за онези, които искат да имат по-добри взаимоотношения с околните, да общуват по-успешно и за тези, които просто искат да срещнат Любовта. С помощта на техниките се променя енергийната вибрация. Всички ние излъчваме вибрация в определен честотен спектър. Всяко нещо, събитие, човек, всяка клетка си има своя уникална честота на трептене. Ако искате в живота си повече любов и благополучие, трябва да се настроите на честотата, на която са тези неща.

Как се постига това?

По различни начини. В книгата съм разкрила някои от тях. Така например, един често срещан инструмент за промяна на гледната точка и съответно на мисловната нагласа са притчите. В позитивната психотерапия те са основен подход за включване на образното мислене. Езикът на подсъзнанието, това са образите. Именно чрез тях ние можем да получим достъп до тази така малко позната част от нас, каквато е подсъзнанието. Това е творческата част на нашия ум, която по правило ни свързва с интуицията, усещанията ни са нещата, както и с нашата по-висша Същност. Контактът с нея е от жизнено значение за нашето здраве и благополучие.

Сложни ли са за изпълнение описаните техники и изискват ли някаква предвартелна подготовка?

Те не са никак сложни, не изискват никакви усилия, освен усилието да им посветим време, внимание и ангажираност. Те не карат хората да изоставят това, с което се занимават, а по-скоро да вградят в своето ежедневие едни нови навици, да усвоят нови модели на мислене и поведение, които постепенно, но сигурно ще променят вибрационната среда в такава, която да привлече към човека именно енергията на Любовта и да балансира взаимоотношенията с другите хора.

Как достигна до тези техники и упражнения, които описваш в книгата си?

Много ми помогна един цикъл семинари, който създадох преди това. Той се нарича „Уроци по сътворяване”. Този цикъл обхваща няколко теми, сред които: „Психопрограмиране на успеха или кой е човекът в огледалото”, „Тялото – непознатият инструмент”, „Другите- това съм аз” и др. Тези теми са различни аспекти на това как създаваме реалността, която после преживяваме под формата на събития, обстоятелства и взаимоотношения с другите хора.

Ние постоянно творим всичко, което уж „случайно” ни се случва. Повечето от нас го правят неосъзнато, без да подозират с каква огромна мощ разполага нашето съзнание и че бихме могли да използваме тази мощ, за да творим само онова, което бихме искали да се прояви в нашия живот. Онези, които се научат да се доверяват на своето подсъзнание, където са интуицията, предчувствията ни и всъщност цялата ни творчска сила, ще успеят да изградят своята лична реалност такаква, каквато я искат. Законът за привличането, за който толкова много се говори напоследък, не е нищо друго, освен същата тази творческа мощ, с която всички ние идваме надарени на този свят. Трябва само да я открием вътре в себе си и да я използваме.

Какво свързва новата ти книга с предишната – „Да докоснеш звезда”?

Ако ми позволиш една игра на думи, само ако успееш за докоснеш звезда, може да откриеш пътя на сърцето. Първата ми книга промени живота на много хора, и днес пет години след нейното издаване, продължавам да получавам писма и отзиви, изпълнени с разкази на читатели, които споделят с мен своите открития и постижения, благодарение именно на дума, идея, техника, която са намерили в книгата и приложили в живота си. Описах в първата си книга стъпките към по-доброто здраве на дъщеря ми Димана, а се оказа, че съм писала за всички деца, които възприемат света по-различно от нас. Ние самонадеяно им лепваме етикети за някаква дефицит, къде умствен, къде физически, къде и двете, опиянени от собствената си „нормалност” и не виждаме, че дефицитите са само в умовете ни. Постоянно слагаме минуси, защото не виждаме плюсовете. И никога няма да ги видим, ако не поемем по Пътя на сърцето си.

През миналото лято ти участва в предаването „Най-добрата майка” по Нова тв. Какво се промени за теб след това?

След това ми се обадиха много хора, които търсеха промяна за себе си. Обадиха ми се и майки на деца с проблеми в развитието. За съжаление, понякога хората смятат, че някой друг може да им даде готова рецепта, която те да изпълнят и така да постигнат своята цел. Готови рецепти, обаче, няма. Няма и правила, валидни за всички и всичко. Всеки трябва сам да тръгне по пътя към своята истинска същност, защото точно там са всички отговори, дори тези, за които ни се струва, че не съществуват. И никога не е късно за първата крачка…

Кога ще бъде представена новата ти книга „Пътят на сърцата” в Свиленград?

Ще има две представяния в Свиленград. Едното на 9 май от 18 часа в ресторант „Марица”, а другото в петък, 10 май, пак от 18 часа в Историческия музей. Входът е свободен и за двете представяния и всички са добре дошли.

Previous articleМахнаха дезинфекцията
Next articleТръгна жп линията Свиленград – Турция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...