БСП бие ГЕРБ с над 1000 гласа в Свиленград

0

63% от протоколите на секционните избирателни комисии са обработени от РИК – Хасково. По последни данни, от тази сутрин, резултатите сочат, че разликата между първите две партии е малко над 1%.

За ГЕРБ гласа си са дали 27,8% от избирателите, а за Коалиция за България – 26,56 на сто, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Таня Захариева.

За ДПС бюлетина в урните са пуснали 17,64% от избирателите в Хасковско. Атака са подкрепили 7,8 на сто от избирателите, а Национален Фронт за Спасение на България“ – 4,4″.

Резултатът на „Движение България на гражданите” и под бариерата, с 3,36%. Един процент са в хасковско са минали Лидер, ДСБ и БДФ, ВМРО и РЗС.

В Свиленград БСП води убедително пред ГЕРБ, сочи паралелното преброяване, което правят партиите на база данните от протоколите от СИК. Резултатите не са официални, но според тях, 3 хил. 916 гласоподаватели са пуснали своя вот за Коалиция за България, а ГЕРБ са подкрепили 2хил. 577. Общо гласувалите са 10 хил. 638 или малко над 52 на сто.

Представители на СИК-овете от Свиленград все още чакат пред РИК да предадат протоколите. По-късно ще можем да обявим и резултатите в Свиленград и на другите партии, участвали в изборите.

Междувременно представители на протестиращите от последните месеци свиленградчани обявиха, че ще се присъединят към протеста в столицата, ако ГЕРБ състави правителство.

„Хората искат програмно правителство и ревизия на досегашното им управление”, каза Живко Желев. Настояваме за пълна ревизия – по места, областни управи… Тук говорим вече за излизане от кризата, не за това кой ще управлява. Положението е много тежко”, категоричен беше той.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...