БСП бие ГЕРБ с над 1000 гласа в Свиленград

0

63% от протоколите на секционните избирателни комисии са обработени от РИК – Хасково. По последни данни, от тази сутрин, резултатите сочат, че разликата между първите две партии е малко над 1%.

За ГЕРБ гласа си са дали 27,8% от избирателите, а за Коалиция за България – 26,56 на сто, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Таня Захариева.

За ДПС бюлетина в урните са пуснали 17,64% от избирателите в Хасковско. Атака са подкрепили 7,8 на сто от избирателите, а Национален Фронт за Спасение на България“ – 4,4″.

Резултатът на „Движение България на гражданите” и под бариерата, с 3,36%. Един процент са в хасковско са минали Лидер, ДСБ и БДФ, ВМРО и РЗС.

В Свиленград БСП води убедително пред ГЕРБ, сочи паралелното преброяване, което правят партиите на база данните от протоколите от СИК. Резултатите не са официални, но според тях, 3 хил. 916 гласоподаватели са пуснали своя вот за Коалиция за България, а ГЕРБ са подкрепили 2хил. 577. Общо гласувалите са 10 хил. 638 или малко над 52 на сто.

Представители на СИК-овете от Свиленград все още чакат пред РИК да предадат протоколите. По-късно ще можем да обявим и резултатите в Свиленград и на другите партии, участвали в изборите.

Междувременно представители на протестиращите от последните месеци свиленградчани обявиха, че ще се присъединят към протеста в столицата, ако ГЕРБ състави правителство.

„Хората искат програмно правителство и ревизия на досегашното им управление”, каза Живко Желев. Настояваме за пълна ревизия – по места, областни управи… Тук говорим вече за излизане от кризата, не за това кой ще управлява. Положението е много тежко”, категоричен беше той.

Previous article52,13 на сто гласуваха за народни представители
Next articleНФСБ – трета политическа сила в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...