52,13 на сто гласуваха за народни представители

0

52,13 на сто е избирателната активност в община Свиленград при приключването на изборния ден, съобщи секретаря на общината Надя Пеева. Това означава, че 10 хил. 663 души са избирателите, взели участие в днешния вот, по последни данни от комисиите.

Приблизително такава беше избирателната активност и на местния и президентски вот през 2011.

По обяд гласувалите свиленградчани бяха близо 28 на сто от имащите право на вот. В следобедните часове, около 17.00 часа, се активизираха и избирателите от т.нар. „ромска” (16-та) секция. До обяд там бяха гласували близо 60 души, а до края на изборния ден, вотът си са пуснали 211 души от общо около 900.

Без сериозни нарушения е протекъл изборният ден в Свиленград, по последни данни. Официално подадените сигнали, касаещи община Свиленград, постъпили в РИК Хасково и публикувани на страницата решения са две. Те са за отказан достъп на представители на политически партии в две секционни избирателни комисии, понеже на пълномощните на наблюдателите нямали поставен печат. Според изборния закон печатът на пълномощното, издадено от РИК, не било задължителен атрибут, така че представителите са допуснати.

Previous articleПразничен обяд за ветерани организираха за Деня на победата
Next articleБСП бие ГЕРБ с над 1000 гласа в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...