Пустеещата „Мендерес” ще прави стъкла за коли

0

В пустеещата промишлена сграда на текстилната фабрика „Мендерес” започва ново производство, научи svilengrad24.Собственикът на зданието, турската фирма „Дублекс гласс”, се готви да стартира производствения процес до края на септември, уточни адвокатът на дружеството Себахтин Исмаил, който е и шеф на най-голямата хасковска фирма за автобусни превози „Арда тур”.

Дружеството ще произвежда в Свиленград стъкла за автомобили, автобуси, микробуси и камиони, които ще изнася в Белгия и Турция.

Сега ни трябват 10 души, които ще бъдат изпратени на обучение в Германия, каза още Себахтин Исмаил. Те ще се занимават с машините, които предстои да бъдат монтирани в помещенията, затова е добре да разбират от електроинженерство, уточни той.

Още в началото се очаква да бъдат наети на работа около 60 души, а на по-късен етап работните места ще стигнат до 100. Заплащането се очаква да бъде средното за страната – около 600 лв.

Сградата беше купена преди 4-5 години от дружеството от предишните собственици на текстилното предприятие „Мендерес”, което затвори врати през 2005 г. Сделката е за 1 млн. 250 хил. евро. Още над 2 млн. 500 евро ще бъдат инвестирани в производствения процес и машините.

Турското дружество е купило и кравекомплекс на Гарата, който да преустрои за нуждите на производството си. Това обаче ще отнеме повече технологично време.

Previous articleНФСБ – трета политическа сила в Свиленград
Next articleЗа 60 години народен хор „Станко Панайотов”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...