Вицепрезидентът Попова в Свиленград на път за Одрин

0

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова поднесе венец пред мемориала „Одринци” в Свиленград на път за Одрин. По-късно днес там ще се състои тържествено освещаване на нова камбана на храма „Св. Св. Константин и Елена”, дарена по повод 100 години от Балканската война и Одринската епопея. На път за Одрин, представителите на военнопатриотичите съюзи спряха в Свиленград пред мемориал „Одринци”, посветен на загиналите в Балканските войни 1912 – 1913 година.�
Венци и цветя бяха поднесени и от Министерството на отбраната, Областна администрация Хасково, Община Свиленград, Сдружение Отечествен съюз, СОСЗР, Съюз на ветераните от войните, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Общински съвет на БСП Свиленград. На церемонията присъства почетен караул от батальона в Хасково.

Паметникът в Свиленград е изграден през 2008 година, с дарения, и подкрепата на президентството. Посветен е на одринци – загиналите при Одринската епопея през Балканските войни 1912 – 1913 г.

По-късно в Одрин се очаква да присъстват стотици българи на църковната служба по повод храмовия празник на църквата и днешния ден на Свети Свети Константин и Елена. Средствата за направата на камбаната са събрани чрез дарения. Инициативата е на Националния съвет на Отечествения съюз, подкрепена от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и други военнопатриотични и родолюбиви организации.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...