Вицепрезидентът Попова в Свиленград на път за Одрин

0

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова поднесе венец пред мемориала „Одринци” в Свиленград на път за Одрин. По-късно днес там ще се състои тържествено освещаване на нова камбана на храма „Св. Св. Константин и Елена”, дарена по повод 100 години от Балканската война и Одринската епопея. На път за Одрин, представителите на военнопатриотичите съюзи спряха в Свиленград пред мемориал „Одринци”, посветен на загиналите в Балканските войни 1912 – 1913 година.�
Венци и цветя бяха поднесени и от Министерството на отбраната, Областна администрация Хасково, Община Свиленград, Сдружение Отечествен съюз, СОСЗР, Съюз на ветераните от войните, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Общински съвет на БСП Свиленград. На церемонията присъства почетен караул от батальона в Хасково.

Паметникът в Свиленград е изграден през 2008 година, с дарения, и подкрепата на президентството. Посветен е на одринци – загиналите при Одринската епопея през Балканските войни 1912 – 1913 г.

По-късно в Одрин се очаква да присъстват стотици българи на църковната служба по повод храмовия празник на църквата и днешния ден на Свети Свети Константин и Елена. Средствата за направата на камбаната са събрани чрез дарения. Инициативата е на Националния съвет на Отечествения съюз, подкрепена от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и други военнопатриотични и родолюбиви организации.

Previous article„Европа на колела” за пореден път
Next articleШефът на митницата представи проекта за ремонт на пункта пред Световната банка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...