„Европа на колела” за пореден път

0

През античната вила „Армира” ще премине традиционната колообиколка, чийто старт за 11-ти пореден път беше даден рано тази сутрин в Свиленград. Любители на колоезденето и колоездачни клубове се включиха в похода, който няма състезателен характер, но събира много участници от граничната община и страната и заради възможността да се разгледат интересни места от района и съседните страни.

По традиция събитието се провежда за Деня на Европа. Този път, заради изборите, беше изтеглено седмица назад и беше включено в спортния календар на община Свиленград за Деня на предизвикателството и българския спорт – 17 май.

Предизвикателство пред участниците е 120-километровия маршрут, който пресича границата ни с Гърция при ГКПП Капитан Петко войвода. След това походът продължава през Орменион, Птеля, а почивка е предвидена в кафетерията на с. Еля. Следват Комара и пресичане на българо-гръцката граница при Ивайловград, където участниците ще преминат през главната улица и ще посетят античната вила „Армира” – най-пищно украсеният частен дворец на тракийски аристократ, от римската епоха, разкрит в българските земи.

Регистрираните участниците ще получат и обяд в един от туристическите комплекси в Ивайловград. Финалът на обиколката е отново в Свиленград, около 18.00 часа.

Миналата година колообиколката премина и през Турция. Неколкократно част от нея е бил белгийския посланик и евродепутати. Организатори на спортното събитие са община Свиленград и колоездачният клуб на ветераните „Колорит”.

Previous article„Берон” изпрати своите зрелостници с гълъби и балони в небето
Next articleВицепрезидентът Попова в Свиленград на път за Одрин

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...