„Европа на колела” за пореден път

0

През античната вила „Армира” ще премине традиционната колообиколка, чийто старт за 11-ти пореден път беше даден рано тази сутрин в Свиленград. Любители на колоезденето и колоездачни клубове се включиха в похода, който няма състезателен характер, но събира много участници от граничната община и страната и заради възможността да се разгледат интересни места от района и съседните страни.

По традиция събитието се провежда за Деня на Европа. Този път, заради изборите, беше изтеглено седмица назад и беше включено в спортния календар на община Свиленград за Деня на предизвикателството и българския спорт – 17 май.

Предизвикателство пред участниците е 120-километровия маршрут, който пресича границата ни с Гърция при ГКПП Капитан Петко войвода. След това походът продължава през Орменион, Птеля, а почивка е предвидена в кафетерията на с. Еля. Следват Комара и пресичане на българо-гръцката граница при Ивайловград, където участниците ще преминат през главната улица и ще посетят античната вила „Армира” – най-пищно украсеният частен дворец на тракийски аристократ, от римската епоха, разкрит в българските земи.

Регистрираните участниците ще получат и обяд в един от туристическите комплекси в Ивайловград. Финалът на обиколката е отново в Свиленград, около 18.00 часа.

Миналата година колообиколката премина и през Турция. Неколкократно част от нея е бил белгийския посланик и евродепутати. Организатори на спортното събитие са община Свиленград и колоездачният клуб на ветераните „Колорит”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...