Свиленградски месни продукти печелят златни медали на престижно изложение във Франкфурт

0

Четири продукта на месопреработвателното предприятие „Бурденис 93” получиха международно признание от провелото се във Франкфурт световно изложение на месопрероботвателната промишленост IFFA 2013. В продължение на шест дни 960 дружества от 47 страни се представиха с най-новите си продукти пред аудитория от търговски посетители от 142 страни. Сред тях Германия, Русия, Италия, Холандия, Испания, Полша, Австрия, САЩ, Швейцария, Китай, Австралия, Южна Америка и Източна Европа.

При сериозната конкуренция, продуктите на свиленградското предприятие впечатлиха журито, което им присъди 3 златни медала в категорията сурово-сушени деликатеси. Подобаващо са оценени качеството и вкусът на сурово-сушен салам „Боровец”, „Цалапишки бабек” и на най-новият продукт на фирмата „Чоризо”.

За колбасът „Боровец” това признание не е първото. На изложението Месомания 2012 той беше обявен за номер едно и получи златното отличие. Още един фаворит от миналогодишната Месомания получи медал от световното изложение във Франкфурт.  Обявеният за продукт на потребителя за 2012 шпеков салам „Свилена” бе отличен със сребърен медал в конкурса за качество в категория Салами.

Първият си успех във Франкфурт преработвателното предприятие Бурденис 93 постигна още с дебюта си преди три години. Тогава те спечелиха златото за сурово сушен бут „Елена” и сребро за варено пушено пилешко рoле от нераздробено месо.

IFFA е без конкуренция като водеща платформа за иновации и място за срещи на месопреработвателния сектор, което се организира от 1949 г. Само за последната година изложението бележи сериозен ръст на посетители, търговски марки и заета площ. Следващото изложение IFFA ще бъде от 7 до 12 май 2016 г.

Previous articleШефът на митницата представи проекта за ремонт на пункта пред Световната банка
Next articleВодно огледало, ново строителство и пътища до 2040 година в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...