Избраха Таско Попов за треньор на Свиленград 1921

0

Таско Попов е новият треньор на Свиленград 1921. Решението беше взето от Инициативен комитет, след като стана ясно, че Общото събрание на ФК Свиленград 1921, на което трябва най-сетне да бъде избран президент на клуба, ще се проведе през август. Подготовката за сезона обаче трябва да стартира на 8 юли, което поставя футболния сезон под сериозен въпрос и налага вземането на важни решения, преди избора на президент. Такъв на практика няма, след напускането на Стефан Милушев.

За помощник на Попов е избран дългогодишният играч в клуба Димитър Бахчеванов, реши Инициативният комитет. Организирането на подготвителните лагери, договарянето на играчите и решаването на текущите проблеми пред отбора е поверено на Иван Пехливанов.

Очаква се участниците в Инициативния комитет да са членовете на новия управителен съвет на ФК Свиленград 1921, който ще бъде гласуван през август. Сред тях ще бъде избран и новият президент на клуба. За поста продължават да се спрягат имената на Никола Динков и Росен Киришев. Другите в ИК са Иван Пехливанов, Георги Цингов, Динко Господинов, Валентин Ангелов, Николай Ангелов, Димитър Бойдев, Георги Карамфилов, Антон Пенчев, Златко Вангелов и Златко Парушев.

Минимум две трети от играчите на Свиленград 1921 ще бъдат местни, утвърди в решението си Инициативния комитет, малко преди началото на подготовката. Очаква се привличането на 2-3 класни играчи. Налага се и оптимизация на бюджета.

„Искаме да се обърнем към местната общественост с призив за подкрепа, разпространено бе изявление от името на Инициативния комитет. Нека бъдем търпеливи към играчите, ръководството и треньорския щаб, защото заедно можем да постигнем целите си – утвърждаване на местния футбол, който винаги е бил в основата на успехите през годините”.

Previous articleПолицейски синдикати от Балканите на конференция в Свиленград
Next articleОбщината сключи договора и за пречиствателната

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...