Избраха Таско Попов за треньор на Свиленград 1921

0

Таско Попов е новият треньор на Свиленград 1921. Решението беше взето от Инициативен комитет, след като стана ясно, че Общото събрание на ФК Свиленград 1921, на което трябва най-сетне да бъде избран президент на клуба, ще се проведе през август. Подготовката за сезона обаче трябва да стартира на 8 юли, което поставя футболния сезон под сериозен въпрос и налага вземането на важни решения, преди избора на президент. Такъв на практика няма, след напускането на Стефан Милушев.

За помощник на Попов е избран дългогодишният играч в клуба Димитър Бахчеванов, реши Инициативният комитет. Организирането на подготвителните лагери, договарянето на играчите и решаването на текущите проблеми пред отбора е поверено на Иван Пехливанов.

Очаква се участниците в Инициативния комитет да са членовете на новия управителен съвет на ФК Свиленград 1921, който ще бъде гласуван през август. Сред тях ще бъде избран и новият президент на клуба. За поста продължават да се спрягат имената на Никола Динков и Росен Киришев. Другите в ИК са Иван Пехливанов, Георги Цингов, Динко Господинов, Валентин Ангелов, Николай Ангелов, Димитър Бойдев, Георги Карамфилов, Антон Пенчев, Златко Вангелов и Златко Парушев.

Минимум две трети от играчите на Свиленград 1921 ще бъдат местни, утвърди в решението си Инициативния комитет, малко преди началото на подготовката. Очаква се привличането на 2-3 класни играчи. Налага се и оптимизация на бюджета.

„Искаме да се обърнем към местната общественост с призив за подкрепа, разпространено бе изявление от името на Инициативния комитет. Нека бъдем търпеливи към играчите, ръководството и треньорския щаб, защото заедно можем да постигнем целите си – утвърждаване на местния футбол, който винаги е бил в основата на успехите през годините”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...