Общината сключи договора и за пречиствателната

0

Пречиствателната станция за отпадни води в Свиленград ще се изгражда от „Био Конструкшън Енемона” – София. Общината сключи договор с консорциума за възлагане на обществената поръчка.

„Трите големи специализирани фирми в него се ангажират с целия инженеринг – работно проектиране, съгласуване, строителство, доставка и монтаж на технологично оборудване, обучение и aвторски надзор при изпълнението на строителството”, съобщават от общинската администрация. Общата стойност на договора е в размер на 13 млн. 157хил. 788,60 лева.

Поръчката включва освен строителство на пречиствателна станция за отпадни води, прокарване на довеждащи колектори към нея и изграждане на обслужващ път към обекта.

Работата трябва да приключи до края на 2014 г.

Изграждането на пречиствателната станция е част от големия воден проект, който общината спечели на стойност близо 48 млн. лв. По него, както вече е известно ще бъде изградена канализация на Гарата. В него влиза доизграждането на каналната мрежа в кв. Гебран, подмяна на водопровод и канализация в кв. Изгрев. За тях общината вече сключи договор за изпълнение на обществената поръчка в средата на юни. Те ще се изграждат от ДЗЗД „Дизайн конструкшън” – София, а в Изгрев ще работи „Райкомерс Конструкшън” ЕАД – София.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...