Общината сключи договора и за пречиствателната

0

Пречиствателната станция за отпадни води в Свиленград ще се изгражда от „Био Конструкшън Енемона” – София. Общината сключи договор с консорциума за възлагане на обществената поръчка.

„Трите големи специализирани фирми в него се ангажират с целия инженеринг – работно проектиране, съгласуване, строителство, доставка и монтаж на технологично оборудване, обучение и aвторски надзор при изпълнението на строителството”, съобщават от общинската администрация. Общата стойност на договора е в размер на 13 млн. 157хил. 788,60 лева.

Поръчката включва освен строителство на пречиствателна станция за отпадни води, прокарване на довеждащи колектори към нея и изграждане на обслужващ път към обекта.

Работата трябва да приключи до края на 2014 г.

Изграждането на пречиствателната станция е част от големия воден проект, който общината спечели на стойност близо 48 млн. лв. По него, както вече е известно ще бъде изградена канализация на Гарата. В него влиза доизграждането на каналната мрежа в кв. Гебран, подмяна на водопровод и канализация в кв. Изгрев. За тях общината вече сключи договор за изпълнение на обществената поръчка в средата на юни. Те ще се изграждат от ДЗЗД „Дизайн конструкшън” – София, а в Изгрев ще работи „Райкомерс Конструкшън” ЕАД – София.

Previous articleИзбраха Таско Попов за треньор на Свиленград 1921
Next articleВолф Милениум ще събира боклука на Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...