Волф Милениум ще събира боклука на Свиленград

0

„Волф Милениум” ООД ще отговаря за сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци в Свиленград. Дружеството беше класирано на първо място в обявената от общината обществена поръчка, обявиха на сайта си от администрацията. Офертата на „Волф” е класирана на първо място с комплексна оценка от 92 точки. Вторите в класирането – „Евро Импекс” – София са получили 82 точки.
Дейността по събирането и извозването на боклука и досега се изпълняваше от „Волф Милениум”. Предишният договор, който беше за срок от 10 години, изтече през януари 2013. Общината в Свиленград обяви нова процедура, с нови параметри и изисквания в края на миналата година. Тогавашният конкурс обаче беше прекратен, заради несъответствие на предложените оферти с обявените изисквания. В процедурата тогава участваха фирмите „Нео Титан” – Димитровград, „Евро Импекс” – София и ГД „Грийн партнърс”- София.

Условие в новата поръчка е общите квартални контейнери да се заменят с отделна кофа за всяко домакинство. Избраният изпълнител се задължава да осигури не по-малко от 3 хил. броя пластмасови кофи с обем 110/120 л, както и 400 броя пластмасови контейнери с обем 1100 л за обществените сгради, фирми и заведения. През зимния сезон допълнително трябва да бъдат поставени 400 броя метални съдове за сгур и пепел с обем 1100 л.

Фирмата е задължена да извършва ремонт и подмяна на съдовете за битови отпадъци и да поддържа чисти площите около тях. Вдигането на отпадъка ще става от 1 до 4 пъти седмично. Сметоизвозващите коли ще бъдат снабдени с джипиес устройства за по-добър контрол на дейността. Договорът с избрания изпълнител ще бъде за 5 години.
В условията на конкуренция, цената за сметопочистване, постигната от общината, е с около половин милион лева по-ниска от заварената по стария 10-годишен договор със същата фирма, подписан от тогавашния кмет д-р Христо Минков, допълват от общината на сайта си.

Previous articleОбщината сключи договора и за пречиствателната
Next articleПърва тренировка на Свиленград 1921

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...