Волф Милениум ще събира боклука на Свиленград

0

„Волф Милениум” ООД ще отговаря за сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци в Свиленград. Дружеството беше класирано на първо място в обявената от общината обществена поръчка, обявиха на сайта си от администрацията. Офертата на „Волф” е класирана на първо място с комплексна оценка от 92 точки. Вторите в класирането – „Евро Импекс” – София са получили 82 точки.
Дейността по събирането и извозването на боклука и досега се изпълняваше от „Волф Милениум”. Предишният договор, който беше за срок от 10 години, изтече през януари 2013. Общината в Свиленград обяви нова процедура, с нови параметри и изисквания в края на миналата година. Тогавашният конкурс обаче беше прекратен, заради несъответствие на предложените оферти с обявените изисквания. В процедурата тогава участваха фирмите „Нео Титан” – Димитровград, „Евро Импекс” – София и ГД „Грийн партнърс”- София.

Условие в новата поръчка е общите квартални контейнери да се заменят с отделна кофа за всяко домакинство. Избраният изпълнител се задължава да осигури не по-малко от 3 хил. броя пластмасови кофи с обем 110/120 л, както и 400 броя пластмасови контейнери с обем 1100 л за обществените сгради, фирми и заведения. През зимния сезон допълнително трябва да бъдат поставени 400 броя метални съдове за сгур и пепел с обем 1100 л.

Фирмата е задължена да извършва ремонт и подмяна на съдовете за битови отпадъци и да поддържа чисти площите около тях. Вдигането на отпадъка ще става от 1 до 4 пъти седмично. Сметоизвозващите коли ще бъдат снабдени с джипиес устройства за по-добър контрол на дейността. Договорът с избрания изпълнител ще бъде за 5 години.
В условията на конкуренция, цената за сметопочистване, постигната от общината, е с около половин милион лева по-ниска от заварената по стария 10-годишен договор със същата фирма, подписан от тогавашния кмет д-р Христо Минков, допълват от общината на сайта си.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...