Първа тренировка на Свиленград 1921

0

С 22-ма футболисти стартира подготовката на ФК Свиленград 1921. Едва 6 от тях са „външни”, запозна с идеята за новия сезон наставникът Таско Попов, малко преди да изведе играчите на терена за първа тренировка.

„През миналия сезон външните играчи бяха 12, коментира Попов. Сега са наполовина. Стратегията е да се дава шанс на местните”.

От думите му стана ясно, че при квотата от шестима е предпочетено да се заложи на познати имена, които и досега са играли за отбора и са познати както на местната публика, така и на ръководството на клуба. Става дума за Алил Кардашев, Петър Димитров, Пейо Батинов, Лъчезар Тянчев, Георги Бъчваров и вратаря Минко Жилков.

За всички постове имаме играчи, каза още Попов. Някъде са по-големи, някъде по-малки, но това е материалът, с който ще градим състава.

Преди време, от Инициативния комитет, който се занимава с организационните въпроси до избирането на нов управителен съвет, ясно заявиха намерението си за развитие на детско-юношеската школа.

Така четирима от младшата възраст тренират с мъжкия отбор. В групата остават и местните надежди Бутраков, Пехливанов, Бойков, Кръстев, Ангелов.

Следващата събота се очаква и първата контрола на Свиленград 1921 с отбора на Хасково. Клубовете на Гълъбово и Раднево също се очаква да потвърдят за приятелски срещи преди началото на футболния сезон.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...