Първа тренировка на Свиленград 1921

0

С 22-ма футболисти стартира подготовката на ФК Свиленград 1921. Едва 6 от тях са „външни”, запозна с идеята за новия сезон наставникът Таско Попов, малко преди да изведе играчите на терена за първа тренировка.

„През миналия сезон външните играчи бяха 12, коментира Попов. Сега са наполовина. Стратегията е да се дава шанс на местните”.

От думите му стана ясно, че при квотата от шестима е предпочетено да се заложи на познати имена, които и досега са играли за отбора и са познати както на местната публика, така и на ръководството на клуба. Става дума за Алил Кардашев, Петър Димитров, Пейо Батинов, Лъчезар Тянчев, Георги Бъчваров и вратаря Минко Жилков.

За всички постове имаме играчи, каза още Попов. Някъде са по-големи, някъде по-малки, но това е материалът, с който ще градим състава.

Преди време, от Инициативния комитет, който се занимава с организационните въпроси до избирането на нов управителен съвет, ясно заявиха намерението си за развитие на детско-юношеската школа.

Така четирима от младшата възраст тренират с мъжкия отбор. В групата остават и местните надежди Бутраков, Пехливанов, Бойков, Кръстев, Ангелов.

Следващата събота се очаква и първата контрола на Свиленград 1921 с отбора на Хасково. Клубовете на Гълъбово и Раднево също се очаква да потвърдят за приятелски срещи преди началото на футболния сезон.

Previous articleВолф Милениум ще събира боклука на Свиленград
Next articleНизи тютюн разсипаха протестиращи на пътя за Гърция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...