„Огледална” видимост на възлови кръстовища

0

С огледала са обезопасени няколко кръстовища и невралгични точки в града, където видимостта е намалена и има предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Седем от огледалата са разположени на кръстовищата на „Георги Кирков” и „Христо Ботев” (до „Хъша”), на „Княз Борис I” и „Стефан Стамболов”, на „Княз Борис I” и „Д-р Сташимир Дочков”. В близост до центъра съоръженията са монтирани на „Георги Скрижовски” и „Васил Левски”, както и до старата баня. В района на парка огледала има на кръстовището на „Елин Пелин” и „Драган Цанков” и срещу бензиностанция „Еко”.

Огледало ще има и на кръстовището на „Гео Милев” и „Стефан Стамболов” (до „Св. Никола”). Общо 10 е планирано да бъдат монтирани.

В зависимост от диаметъра им огледалата струват около 100 лв. Решението за поставянето им е доста по-евтино от светофар, например, който излиза около 5-6 хил. лв., обясни председателят на транспортната комисия Николай Колев. През нощта, при светнати фарове на превозните средства, също може да се види приближаващ от главния път автомобил.

По-скъпи са новите пътни знаци, със соларни батерии. През деня те се захранват от батерията, а акумулатори, свързани с тях, дават енергия и светлина през нощта. Пътните знаци са поставени в района на училищата – ПГССИ „Христо Ботев”, СОУ „Д-р Петър Берон” и пощата. Два „Внимание! Деца” са монтирани на пешеходните пътеки в с. Капитан Андреево, откъдето минава натоварения трафик за Турция.

Общо 18 хил. лв. са отделени от общинския бюджет и с решение на комисията по безопасност са разпределени с цел по-безопасно предвижване на автомобили и пътници.

Няма и седмица от поставянето на новите придобивки и няколко от тях бяха повредени. Нощни вандали са изкривили конструкциите и променили посоката на пътни знаци и огледало.

Previous articleНизи тютюн разсипаха протестиращи на пътя за Гърция
Next articleСвиленградчани пуснаха 120 хил. шаранчета в язовир „Ивайловград”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...