Свиленградчани пуснаха 120 хил. шаранчета в язовир „Ивайловград”

0

Със 120 хил. шаранчета зарибиха язовир „Ивайловград” любители на риболова. Групата от Свиленград направи това в памет на свой колега – запаленият рибар Димитър Николов – Джей Ар.

„Правим това зарибяване в памет на нашият скъп приятел, с когото се сбогувахме наскоро, каза Ангел Божков. Така призоваваме любителите на риболова повече да се грижат за природата и да опазим удоволствието от хобито си като спазваме правилата”.

Зарибителният материал пристигна от Ямбол и беше пуснат в язовира с подкрепата на шефа на ИАРА в Хасково – Костадин Костадинов.

Костадинов предупреди, че от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури правят ежедневни проверки и призова рибарите да спазват закона, особено ще се отнася до маломерната риба. През миналата седмица има два случая на установено бракониерство с мрежи, като единият от тях е на язовир Тракиец, допълни той.

Има спад на нарушенията, категоричен беше Костадин Костадинов. По думите му предишни години, на едно влизане, служителите на ИАРА са засичали по 40 мрежи. Сега за 45 дни са открити 10.

Според него броя на бракониерските случаи е намалял и заради сериозните санкции, които се предвиждат. В някои от случаите и до 3 хил. лв.

Групата от Свиленград пожела на всички любители рибари наслука.

Previous article„Огледална” видимост на възлови кръстовища
Next articleВръчиха Купа „Тончо Димитров”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...