Връчиха Купа „Тончо Димитров”

0

Илия Илиев от КК „Печенеги” Пазарджик стана носител на Купа „Тончо Димитров”. Наградата връчи сестрата на именития местен състезател от Олимпийски надежди, в чиято памет се проведе надпреварата, Светла Тонева. Парични награди и грамоти получиха състезателите с шестте най-добри времена от републиканския шампионат на писта за момчета, който се проведе през уикенда на стадион „Колодрума”. От ръководството на КК „Евроойл” изразиха надежда надпреварата, под егидата на кметството в Свиленград, догодина да получи самостоятелна дата в календара на Българския колоездачен съюз и да събере сериозен брой състезатели.

Надпреварата за Купата се проведе паралелно с републиканския шампионат за момчета на писта, на който Свиленград бе домакин. Над 40 състезатели от отбори от цялата страна въртяха педали на „Колодрума” в продължение на два дни.

Републикански шампион в крайното отборно класиране стана КК „Печенеги”, след като грабна златните медали и в двете дисциплини „италианско преследване” и „2000 м отборно преследване”. Втори след тях останаха състезателите от отбора на „Несебър”, а бронзът отиде при момчетата от КК „Добрич”.

При индивидуалните дисциплини, на „200 м летящ старт” най-добър беше Георги Динев от Пазарджик, следван от съотборникът си Илия Илиев, а трети в класирането остана Джем Реджеб от Добрич. Републикански шампион в дисциплината „500 м от място” стана Илия Илиев, втори се нареди Георги Динев, също от Пазарджик, трети Петър Стоянов от КК Несебър. На „1 000 м индивидуално преследване” златото отиде при Петър Стоянов КК „Несебър”, среброто при Илия Илиев от Пазарджик, а с бронзово отличие се окичи Димитър Пандев от „Несебър”.

Previous articleСвиленградчани пуснаха 120 хил. шаранчета в язовир „Ивайловград”
Next articleФестивал на средновековните битки планират на крепостта

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...