Връчиха Купа „Тончо Димитров”

0

Илия Илиев от КК „Печенеги” Пазарджик стана носител на Купа „Тончо Димитров”. Наградата връчи сестрата на именития местен състезател от Олимпийски надежди, в чиято памет се проведе надпреварата, Светла Тонева. Парични награди и грамоти получиха състезателите с шестте най-добри времена от републиканския шампионат на писта за момчета, който се проведе през уикенда на стадион „Колодрума”. От ръководството на КК „Евроойл” изразиха надежда надпреварата, под егидата на кметството в Свиленград, догодина да получи самостоятелна дата в календара на Българския колоездачен съюз и да събере сериозен брой състезатели.

Надпреварата за Купата се проведе паралелно с републиканския шампионат за момчета на писта, на който Свиленград бе домакин. Над 40 състезатели от отбори от цялата страна въртяха педали на „Колодрума” в продължение на два дни.

Републикански шампион в крайното отборно класиране стана КК „Печенеги”, след като грабна златните медали и в двете дисциплини „италианско преследване” и „2000 м отборно преследване”. Втори след тях останаха състезателите от отбора на „Несебър”, а бронзът отиде при момчетата от КК „Добрич”.

При индивидуалните дисциплини, на „200 м летящ старт” най-добър беше Георги Динев от Пазарджик, следван от съотборникът си Илия Илиев, а трети в класирането остана Джем Реджеб от Добрич. Републикански шампион в дисциплината „500 м от място” стана Илия Илиев, втори се нареди Георги Динев, също от Пазарджик, трети Петър Стоянов от КК Несебър. На „1 000 м индивидуално преследване” златото отиде при Петър Стоянов КК „Несебър”, среброто при Илия Илиев от Пазарджик, а с бронзово отличие се окичи Димитър Пандев от „Несебър”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...