Цял ден без вода в „Изгрев”. Кофи за смет преливат заради разкопките

0

Авария остави кв. „Изгрев” без вода. От снощи до късния следобед днес жители на квартала алармираха за неприятната липса на живителна течност, за която не беше ясно кога ще потече по кранчетата. За причината в квартала се разпространяваха няколко версии, включително и снощната гръмотевична буря.

Най-вероятно проливният дъжд е предизвикал свличане в единия от изкопите, а след това е станало и скъсването на главен тръбопровод. От началото на миналата седмица кипи усилена работа в „Изгрев” по подмяна на водопровода и канализацията, а на някои от основните улици в квартала има отворени изкопи и открити тръби.

Водата спря още снощи към 23.00 часа, каза обитателка на блок в Изгрев. Чакахме я да дойде цял ден. Трябва да се информират хората кога няма да има вода, категорична беше тя.

Други жители на блоковете в квартала пък се възмущаваха, че контейнерите им преливат от смърдящи боклуци, а самият „Изгрев” бил непроходим за автомобили и дори за машините за сметосъбиране, които не изпразвали кофите за смет.

Това са глупости, казаха от друг блок, номер 3, където в момента текат основните изкопни дейности. Нормално е като има авария да спре водата. От началото на ремонта не е спирала повече от два пъти за по два часа, коментираха обитатели на блока.

И като не могат да си хвърлят боклука в препълнените кофи, до нас има други, съвсем празни, обясниха те. Не са на повече разстояние от 50 метра.

Райкомерс Конструкшън изпълнява ремонта на водопровода и канализацията на кв. „Изгрев” по големия воден проект, спечелен от общината в Свиленград. От ВиК Хасково поеха ангажимент да уведомяват кога и къде в квартала няма да има вода през целия период на подмяната. За въпросната авария са съобщили на сайта си, без да се ангажират с пусков срок.

Previous articleРемонт и нови носии в читалището по проект с Турция
Next articleСтогодишен юбилей отбеляза Ловно-рибарското дружество в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...