Иван Пехливанов президент на Свиленград 1921 дни преди първия мач

0

Иван Пехливанов беше избран за президент на ФК Свиленград 1921. „За” гласуваха всички 32-ма, присъствали на чаканото повече от две години събрание за избор на ново ръководство. Вице на футболния клуб стана местният предприемач с бизнес и извън пределите на общината Росен Киришев. Антон Пенчев – спортният експерт на общината, зае поста секретар. И трите длъжности се избират пряко от общото събрание, чийто списъчен състав е 46 души.

В обора ще има повече местни играчи от минали години. Това декларира новият президент, след като изборът му стана факт. Сериозни усилия ще бъдат хвърлени и в развитието на ДЮШ към клуба, обяви още той.

Изборът на Пехливанов беше очакван. В последните месеци той се ангажира пряко с организацията на работите в клуба. Близко е до футбола и неговите проблеми в последните години, въпреки че стана член на ФК Свиленград 1921 именно на снощното събрание.

Основната част от новата управа също са нови членове на футболния клуб. Става дума за превозвача Димитър Бойдев, братята Николай Сарандиев и Валентин Ангелов – шеф на противопожарната служба, Георги Цингов и д-р Георги Карамфилов.

Изборът беше предшестван от промяна на броя на членовете на УС от 7 на 9 души. Член на ръководството е и футболната легенда с най-много изиграни мачове с фланелката на Свиленград – Динко Господинов. Именно Господинов предложи, за пръв път в клубната история на Свиленград, Никола Динков да бъде избран за почетен председател на футболния клуб. Динков е избиран няколко пъти за президент на Свиленград 1921, като за пръв път това се е случило през далечната 1986 г.

Благодаря за оценката, каза Динков. Според него е важно да бъде възстановена старшата възраст на ДЮШ, за да не се прекъсва връзката на школата с мъжкия отбор. Щом нямаме за цел професионалната група, нека се налагат местни момчета, поясни още той.

В контролният съвет влязоха адвокат Георги Еленков, икономистът по образование Красимир Камбуров и за пръв път дама – Даниела Георгиева – шеф на „Човешки ресурси” в общината.

Само дни след избора на ново ръководство Свиленград 1921 ще открие есенния полусезон с домакински мач. Срещата на Колодрума с Гигант (Съединение) е насрочена за неделя, от 18.00 часа.

Previous articleСтроят защитено жилище на „Европейска”
Next articleМитничар номер едно в Свиленград махнат (обновена)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...