Митничар номер едно в Свиленград махнат (обновена)

0

Смениха началника на Митница Свиленград – Тодор Караиванов. Заедно с него с поста се разделиха още четирима началници на Териториални митнически управления. Става дума за шефовете на митниците Русе, Пловдив, Варна и Югозападна.

За изпълняващи длъжността са назначени техните заместници. Временен началник на Териториално митническо управление Свиленград става Георги Костадинов.

Досегашният шеф на Митница Свиленград Тодор�Караиванов става главен експерт в отдел „Митническо разузнаване“ в Агенция“ Митници“. Преместването в централата в София било по негово желание. Целта била оптимизация на работата на митническите учреждения.

В сектора Караиванов има предишен опит. Той е работил вече в отдела преди да поеме администрацията на Свиленградската митница. Това стана в началото на 2011 г. след спечелен конкурс.

Смяната на Тодор Караиванов беше очаквана. Той вече получи последно предупреждение от Ваньо Танов по време на едно от посещенията му в Свиленград, след операция „Митници”, когато бяха задържани 8 митничари. С категоричност по темата се заговори със смяната на Ваньо Танов. Митничар номер едно обаче продължава да бъде в болнични. Изпълняващ длъжността директор на Агенция „Митници” е неговият заместник Борислав Борисов. Заговори се за провеждането на конкурс, за да бъде отсеян най-добрият от много кандидати за този пост. Смяна на началници се очаква надолу по веригата.

Танов придоби лоша слава сред свиленградчани, след прословутото си изказване за липсата на материал в граничния град и на достатъчно професионалисти. Смяната на митничари от града, беше последвана с поставянето на тяхно място на хора от столицата и други места от страната, което натрупа негативно отношение към главата на управлението.

Само пожарната не ни прави обратни проверки, заявиха пред нас преди време митничари, които изпратиха протестно писмо заради понижените им от шефа на митницата в Свиленград атестационните оценки. Те бяха поправка на вече дадените им от преките им ръководители. А митничарите заподозряха нова чистка.

Сега се заговори отново за загубите от контрабандата и очакванията приходите в хазната да бъдат увеличени.

В митническото ведомство очакват още промени тъй като в много от отделите нямат началници. Няма обаче и кандидати за шефове.

сн: haskovo.info

Previous articleИван Пехливанов президент на Свиленград 1921 дни преди първия мач
Next articleРадиолюбители възраждат клуба в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...