Блокада на границата заради бежанците

0

България да затвори границата си с Турция, настояват от ВМРО. Искането си от националистическата партия заявиха с близо четирдесет минутна блокада на магистрала „Марица” при Свиленград, която причини струпване на тежки и леки автомобили от двете й страни.

Като причина за протеста активистите изтъкнаха непрекъснатият поток от бежанци, които навлизат на българска територия, пропускани, и дори връщани у нас, от турските гранични власти. По думите на Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, в централата на партията се получавали множество сигнали, включително и от хора от Свиленград. Неясният произход, статут и здравен статус на търсещите убежище у нас, създават социално напрежение, заяви Джамбазки.

В голямата си част пристигащите у нас не са сирийски бежанци, а от страни като Алжир, Мароко, Бали, допълни той. Някои от тях могат да се окажат терористи и това е заплаха за националната сигурност. Нямат право да получат бежански статут у нас и трябва да бъдат репатрирани по родните им места, категоричен беше той.

Близо стотината привърженици и активисти на ВМРО разпънаха на главния път плакат „Държавата гние – проблемът сте вие!” и така, около 13.00 часа, блокираха магистралата. Призивът е към управляващите, които трябва да затворят границата с Турция и да възстановят охранителните и отбранителни съоръжения.

Нарочно за деня на протеста бил избран Денят на независимостта, казаха още от ВМРО. Символичното затапване на границата, беше на символично място – каменният кръст на около 10 км от пункт Капитан Андреево.

Previous articleНови правила за събирането на боклука. Заплашва ни скок на такса смет
Next articleПочва строителството на спортната зала. Съоръжението уникално за областта и съседните райони на Гърция и Турция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...